Yanardağ: MHP, AKP hükümetinin sokak aparatı gibi davranıyor!

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 10:10 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 10:50 am

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın MHP’li isimler tarafından tehdit edilmesine ilişkin konuştu. Yanardağ, “MHP, AKP hükümetinin sokaktaki aparatı gibi davranmaya çalışıyor” dedi.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar, TELE 1’de yayınlanan 18 Dakika programında gündemi değerlendirdi. Yanardağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından MHP’li Semih Yalçın tarafından da tehdit edilen Mansur Yavaş’ın başarısına vurgu yaparak, “Yavaş’ın başarısı MHP ve AKP’yi küçültüyor” dedi.

HALK EKMEK FABRİKALARI HATIRLATMASI

Merdan Yanardağ, İYİ Parti’nin merkez sağa yakın isimlere hitap ettiğini vurgulayarak, MHP’nin hedef alan tavrını kınadı. CHP’li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinde kurulan halk ekmek fabrikalarına vurgu yapan Yanardağ, yandaş basının yeterince ekmek üretilmediği yönündeki haberlerini eleştirdi. Yanardağ şöyle konuştu:

“İktidarın bir parçası olan küçük bir siyasi parti, oyları erimiş bir partiden söz ediyorum. Bu partinin bütünlüğü kalmış değil. Bu parti içinde kendilerini demokratik Türkçü olarak tanımlayan ve merkez sağa yakın isimler ayrıldı ve İYİ Parti’yi kurdu. İYİ Parti büyük bir hızla büyüyor. MHP küçülüyor. MHP yeniden 1970’li yıllardaki işlevine dönmeye başladı. AKP hükümetinin sokaktaki aparatı gibi davranmaya çalışıyor. Mansur Yavaş’ın başarılı belediye başkanlığı MHP’nin de erimesine yol açıyor. Çünkü ülkücü kökenli bir belediye başkanı. Yavaş’ın başarısı MHP ve AKP’yi küçültüyor. Ekmeğin 3 lirayı geçtiği bir yerde halk ekmek fabrikalarını işlettiler. İstanbul’daki halk ekmek fabrikası Ankara’da da kuruldu. Yandaş basın ise büyük bir utanmazlıkla belediyelerin yeterince ekmek üretmediğini söylüyor. Buradan CNN Türk’e katılan birtakım muhalif isimler o ekranlara çıkmaktan utanmalıdır.”

Yanardağ’dan Gültekin’e: Kimse bize Gül’ü ‘Cumhuriyetçi’ diye yutturmaya kalkmasın!