Yanardağ eserlerine bir yenisini daha ekledi: İslamo-Faşizm

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 7:37 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 7:38 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın ‘İslamo-Faşizm‘ isimli yeni kitabı yarından itibaren tüm kitapçılarda yerini alacak.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, eserlerine bir yenisini daha ekledi. Yanardağ’ın Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan ‘İslamo-Faşizm’ isimli kitabı yarından itibaren tüm kitapçılarda yerini alacak.

Yanardağ, kitabında Türkiye’de siyasal islamcı iktidarın uyguladığı faşist yaptırımlardan söz ederken, dikta rejimin ideolojik ve tarihsel kaynaklarını da mercek altına aldı.

YANARDAĞ: SİYASAL İSLAMCI HAREKETİN NASIL FAŞİZME EVRİLDİĞİNİ İNCELEDİM

Yanardağ, yeni kitabıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alanında ilklerden biri olan YENİ KİTABIM çıktı; İslamo-Faşizm. Siyasal islamcı hareketin/ iktidarın nasıl faşizme evrildiğini, Türkiye’yi sürüklediği dikta rejiminin ideolojik ve tarihsel kaynaklarını, kitle temelinin özelliklerini, ekonomik ve sınıfsal dayanaklarını inceledim” diye konuştu.

Kitabın arka kapağında ise şu ifadeler yer alıyor:

“Gericilik ile hesaplaşmasını tamamlayamayan ve devrimini yarım bırakan toplumların karşılaştığı sorunlarla mücadele ediyoruz.

İhanete uğrayan bir devrimin yol açtığı tarihsel ve sosyolojik sorunlar adeta nefes alamaz hale getiriyor.

Modern Türkiye, yolun sonuna gelmiş durumda; ya gericiliğe bütünüyle teslim olacak ya da yeniden tarihsel ilerleme kanalına dönecek.

Türkiye yoluna böyle devam edemez.”

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İslamo-faşizm yenilgiye uğratılmalı!