Yanardağ Emine öğretmenin gözaltına alınmasına isyan etti! “Bu ülkenin soyunda Enverler var, Mustafa Kemaller var…”

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 8:53 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 9:05 pm

Antalya’da özel bir okulda Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarında konuşan Emine öğretmenin önce sosyal emdyadan hedef alındıktan sonra gözaltına alınmasına TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ’18 Dakika’da isyan etti. Yanardağ, yapılanın topluma korku salma girişimi olduğunu vurgularken, “Ama bu ülkenin soyunda Köroğlu var, Dadaloğlu var, Jön Türkler var, Resneli Niyaziler var, Enverler var, Mustafa Kemaller var, Kuvayı Milliyeciler var… Öyle yağma yok, hiç kimseyi siniremezsiniz!” dedi.

Antalya’da Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliklerinde konuşan, özel bir okulda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan Emine Karakaş, AKP iktidarının ‘Türkiye Yüzyılı’ sloganını, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, beyin göçü gibi sorunları eleştirdi. Karakaş’ın konuşmasından rahatsız olan iktidara yakın kişiler ise öğretmeni sosyal medyadan hedef aldı.

Bunun üzerine Emine öğretmen Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alınırken Antalya Adliyesi’ndeki savcılık ifadesi sornası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TELE1 ekranlarında yayınlanan ’18 Dakika’ programında TELE1 Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Emine öğretmenin hedef gösterilmesini ve gözlatına alınmasına sert tepki gösterdi.

Öğretmenin eleştirilerine dahi tahammülleri yok! İşsizliği, beyin göçünü eleştirdi gözaltına alındı

“BÖYLE BİR SUÇ YOK”

Yanardağ şunları söyledi:

“Gece yarısı evinden gözaltına alınıyor ve mahkemeye çıkartıyorlar. İktidarı eleştirmek anayasal bir haktır, böyle bir suç yok.

AKP’yi devletin yerine, AKP’lileri de Cumhuriyet’in yerine koymayı çalışıyorlar. Soruşturma açan o savcılar Türk Milleti’ne hakaret ediyorlar. Toplumsal infial saydıkları sosyal medya paylaşımlarına bir baksınlar. Ahlaksız, terbiyesiz bir güruhun küfürlerini infial saymak Türk Milleti’ne hakarettir”

“BU MİLLET’İN SOYUNDA ENVERLER VAR, MUSTAFA KEMALLER VAR”

Yanardağ bu yapılnanın topluma korku salmak girişimi olduğunu vurgulayarak, “Ama bu ülkenin soyunda Köroğlu var, Dadaloğlu var, Jön Türkler var, Resneli Niyaziler var, Enverler var, Mustafa Kemaller var, Kuvayı Milliyeciler var… Öyle yağma yok, hiç kimseyi sindiremezsiniz!” dedi.

“BU MİLLET ZORBALIĞA BOYUN EĞMEYECEK”

Yanardağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu Türkiye’nin ayıbıdır, böyle gözaltı olmaz. Bu nedenle gözaltına almaya kalkmak topluma korku salma çabasıdır. Cumhuriyet töreninde yapılan öznesiz bir eleştiriyi gözlatına alıyorsunuz. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ budur.

Bu Millet bu hukuksuzluğa boyun eğmeyecek, bu zorbalığa boyun eğmeyecek. Bundan emin oalbilirsiniz”