Yanan ormanlar kendilerini yeniliyor: Doğayı ıslah etmeyi bırakalım!

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2021 Pazar 9:58 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2021 Pazar 10:06 am

Biyolog Yasin İlemin, yangınların küle çevirdiği ormanlardaki durumu aktardı. Doğanın kendini onarmaya başladığını müjdeleyen İlemin, ormanların kendi haline bırakılmasını vurgulayadı. “Doğa kısa zamanda yolunu buluyor” dedi.

Türkiye’nin birçok il ve noktasında çıkan yangınlar özellikle Antalya ve Muğla’da çok büyük bir alana yayılmıştı. Birçok hayvan ve bitkinin telef olduğu yangınlarda ormanları canlandırmak için fidan dikimi çağrılarında bulunulurken, işin uzmanları doğanın kendi haline bırakılmasından taraftı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi ve Biyolog Yasin İlemin, sosyal medya hesabından Muğla’daki ormanların durumlarını aktardı. Ormanlardan sevindirici haberler veren İlemin, hayıt ve sandal başta olmak üzere maki türlerinin de toprak altından sürgün verip yeşerdiğini söyledi. Ormanlara müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizen İlemin, ormanlardaki çalışmaların ilgili kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli olarak devam ettiğini ifade etti. İlemin, “Yeter ki biz artık doğayı ıslah etmeyi bırakalım! Devam edersek o bizi mutlaka ıslah eder!” dedi.

İlemin, ağaçkakan ve diğer kuş türlerinin ormana döndüğünü, bitkilerin kök salmak için ilk yağmurları beklediğini vurguladı.

Yanan ormanda ilk bitki filizlendi: Mor renkli hayıt çiçek açtı