Yanan evden son anda kurtarılan Duman’a kalp masajı yapıldı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2021 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba 6:11 pm

Bolu’da yanan evdeki kediyi son anda İtfaiye Müdürü Mehmet Duman çıkardı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Duman isimli kedi hayvan hastanesine kaldırıldı.

Bolu’da 3 katlı evde öğle saatlerinde yangın çıktı. Evin baca kısmında çıkan yangın çatıya ve çatıdan düşen parçalar nedeniyle odunluğa sıçradı. Evin üst katı da yanmaya başladı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri evden kendi imkanlarıyla çıkamayan Akif Yılmaz ve Zehra Yılmaz’ı kurtarmak için eve girdi. İtfaiye yaşlı çifti evden kucaklarında dışarıya çıkardı. Bir itfaiye aracı kar nedeniyle yolda kayarak eve gelen yolu kapattığı için ambulans evin yakınına gelemedi.

Dışarıya çıkarılan çift, bir süre soğuk havada bekledikten sonra yaklaşık 100-150 metre ilerideki ambulansa taşındı.

DUMAN’I İTFAİYE MÜDÜRÜ KURTARDI

Evin en alt katında oturan kiracı Sabriye Acar’a ait kedinin de evde mahsur kaldığı itfaiye ekiplerine söylendi. Dumanlarla kaplanan eve giren İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, kendi soyadını taşıyan ‘Duman’ isimli kediyi dışarıya çıkardı.

Yoğun dumandan etkilenen ve yarı baygın halde bulunan kediyi dışarı çıkaran İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, kediyi koşarak ambulansa taşıdı. Kediye ambulansta kalp masajı yapıldı ve oksijen maskesi takıldı. Kedi, daha sonra Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Yangında yaşlı çift ve diğer kişilerin hayati tehlikesi bulunmazken, kedinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Yangında evin çatı, en üst kat ve odunluk kısmı yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın yaklaşık 1,5 saatlik çalışma sonucu tamamen söndürüldü.