Yamaçlı Grubu’na bu kez Adana’da operasyon

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 7:20 am - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 11:09 am

Adana’da terör örgütü IŞİD’in Yamaçlı Grubu’nda faaliyet gösterdiği öne sürülen 7 kişinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.

Terör örgütü IŞİD’in faaliyetlerini deşifre etmek için çalışmalarını sürdüren Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, tutuklu sözde emir Mahmut Özden’in kurduğu Yamaçlı Grubu içinde bulunduğu öne sürülen 7 kişiyi tespit etti. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından ekipler, operasyon için harekete geçti. Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle 7 adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yapıldı. Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerden bazıları gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

YAMAÇLI GRUBU’NUN BAŞI MAHMUT ÖZDEN

Ağırlıkla Adana ve çevresinde etkin olan, IŞİD’in sözde “Türkiye Emiri“ tutuklu Mahmut Özden’in kontrolünde bulunduğu öne sürülen “Yamaçlı Grubu”, önceki operasyonlarla ağır darbe almış ve dağılma sürecine girmişti. Söz konusu yapının son dönemde yeniden toparlanmaya çalıştığı ileri sürülmüştü. Örgütün planları ve eylemleri IŞİD’in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’e “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının gerekçeli kararında da yer aldı. Kararda Özden’in örgütsel eylemleri anlatılmıştı. Yine aynı davada bir tanığın Mahmut Özden ile 2017 yılında Adana’da tanıştığını belirterek, “Kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal rejimini tanımazdı. Mahmut Özden, ‘Yamaçlı Grubu’nun içerisindedir. Bu grup yaklaşık 50 kişiden oluşuyordu. Biz sohbet için Özden’in evinin altında toplanırdık.” diye belirtmişti.

IŞİD’in Türkiye askeri sorumlusu yakalandı