17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenler için maske ve sosyal mesafeli anma

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 6:55 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 7:19 am

17 Ağustos 1999’da yaşanan Gölcük Depremi’nde hayatını kaybedenler, depremin 21’inci yıl dönümünde anıldı.  Gölcük, Yalova, Sakarya ve İstanbul Avcılar’daki anmalar maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak yapıldı. Vatandaşlar 17 Ağustos Deprem Anıtı’nı çiçeklerle donattı.

17 Ağustos 1999 Depremi’nin 21’inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Deprem Şehitlerini Anma Programı Gölcük Kavaklı Sahili’nde gerçekleştirildi.

Yalova’da büyük hasara neden olan 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük Depremi’nde hayatını kaybedenler, depremin 21’inci yılında anıldı. 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova’daki anma programına, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Depremde yaşamını yitirenler için Gölcük Kavaklı Sahili’nde Anma Programı gerçekleştirildi

Yalova Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, 17 Ağustos Parkı’nda bulunan deprem anıtına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından anıtın önünde saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, kaybettikleri yakınları için dua etti.

Anıta çiçek bırakan vatandaşlar, deprem döneminde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında vatandaşlar maske ve mesafe kuralına dikkat ederken Yalova İl Müftülüğü görevlileri Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Saatler 03.02’yi gösterdiğinde vatandaşlar topluca depremde hayatını kaybedenler için dua okudu.

SAKARYA’DA DEPREMİN OLDUĞU SAATTE DUALAR EDİLDİ

17 Ağustos 1999 depreminin 21’inci yıldönümü nedeniyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı, Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. 17 Ağustos 1999 depreminin yaşandığı saat olan 03.02’de Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, depremde hayatını kaybedenler için dua etti.

Bu sırada duygulanan bazı kişiler ağladı. Programa katılımın beklenenin altında kalmasına sitem eden İl Müftüsü Başiş, “Önümüzdeki sene güzel bir duyuru yaparak bu alanı inşallah doldururuz” dedi. Duaların ardından program sona erdi.

AVCILAR’DA GÖLCÜK DEPREMİ’NDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

17 Ağustos 1999’da yaşanan Gölcük Depremi’nde hayatını kaybedenler Avcılar’da da anıldı.

Avcılar Belediyesi ile Avcılar Kent Konseyi, Gölcük Depremi’nde hayatını kaybedenler için Marmara Caddesi’nde bulunan deprem anıtında anma programı düzenledi.

Programa Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik ve vatandaşlar katıldı. Program, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Programda konuşan, Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik, Gölcük Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçtiğini ancak, acısının hala taze olduğunu belirtirken, herkesin güvenli yapılarda yaşamını sürdürebilmesi için çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de, doğa olayı olan depremin önüne geçilemeyeceğini ancak ilçedeki yapıların güvenli hale gelmesi için depremin verdiği mesajları yerine getirmek için çaba harcadıklarını anlattı. Etkinliğe katılanlar, anıta karanfil bıraktı.