Yale Üniversitesi profesörü salgının ikinci fazı için tarih verdi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 11:47 am - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 11:47 am

Yale Üniversitesi’nde profesör olarak çalışan Nikolas Christakis, koronavirüs salgınının ikinci fazı hakkında açıklama yaptı.

Christakis, aşıya rağmen koronavirüs ile mücadelenin devam ettiğini söyleyerek, ‘’Şu an savaşı bitirebiliriz. Eğer hepimiz aşı olursak bu savaş sona erer. Ben salgını iki faza ayırıyorum. Şu an birinci fazını yaşıyoruz. Toplumun belirli bir kesimi aşı olursa ya da hastalanırsa bunu ortadan kaldırırız. Fakat bence biz şu an pandeminin sonunun başlangıcında değiliz. Biz pandeminin başlangıcının sonundayız” dedi. Profesör, toplum bağışıklığının yüzde 83 seviyelerinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ‘’Şuan virüs daha bulaşıcı. Dolayısıyla toplumun yüzde 85 ile 90’ının aşı olması gerekiyor. Ya aşı olunmalı ya enfekte’’ açıklamasında bulundu.

İKİNCİ FAZI 2022’DE YAŞAYACAĞIZ

Bilim insanı Christakis, pandeminin ikinci dalgası ile ilgili, “Bu bir dalga, tsunami gibi ya da bir yangın gibi. Yangından sonra evleri yeniden inşa etmek gerekir. Bu ikinci fazdır. Biz de ikinci fazı 2022’de yaşayacağız ve 2023 ve 2024’e kadar böyle geçecek. Bu fazdaki en kötü sorunlar, virüsün yaratacağı etkiler. Covid-19’dan ölen her bir insana karşı kalbinde, böbreklerinde ve ciğerlerinde sorun yaşanan 5 kişi olacak. Şu an hepimiz birinci fazdayız ve bu faz bitse bile tehlike devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.