Yalçın da Ahmet Şık’ı hedef aldı: Beyaz Saray’a başvursaydın daha ‘şık’ olurdu

Yayın tarihi: 10 Haziran 2021 Perşembe 1:54 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe 1:59 pm

MHP’li Semih Yalçın, Bahçeli’nin hedef gösterdiği Ahmet Şık’a “Yahu Ahmet Efendi sen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcısı yerine, kucağına oturduğun ABD’nin federal savcılarına ve CIA’ya, hatta Beyaz Saray’a başvursaydın daha ‘şık’ olurdu” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık’ı hedef aldı.

Şık’ın Bahçeli hakkındaki suç duyurusunu hatırlatan Yalçın, “ABD’nin federal savcılarına ve CIA’ya, hatta Beyaz Saray’a başvursaydın daha ‘şık’ olurdu” dedi, şunları yazdı:

“TİP Milletvekili Ahmet Şık, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli hakkında kamu davası açılması talebiyle savcılığa şikâyette bulunmuş. Bakın şu Allah’ın işine! ‘Katil!’ diye tavsif ve itham ettiği devletin savcısına sığınmış. Yahu Ahmet Efendi; sen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcısı yerine, kucağına oturduğun ABD’nin federal savcılarına ve CIA’ya, hatta Beyaz Saray’a başvursaydın daha ‘şık’ olurdu.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Ahmet Şık’a yönelik ‘Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu’ şeklindeki ifadesini ‘hedef gösterme’ olarak değerlendirenlerse karıştıran zır delilerden farksız. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açık ve net sözlerini çarpıtıp Ahmet Şık’ın ödünü koparan bu kaçıklara soralım: Siz siyasi açıklamaları kulağınız ve beyninizin dışında hangi organınızla algılıyorsunuz?”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin grup toplantısında bir televizyon kanalında ifade ettikleri nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık’ı hedef göstermişti. Konuşmasında Şık’a “hain”, “alçak”, “soysuz”, “suçlu”, “aşağılık” hakaretlerinde bulunan Bahçeli, “HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” ifadelerini kullanmıştı. Şık ise Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

TIKLAYIN – Ahmet Şık’tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

TIKLAYIN – Bahçeli’den Ahmet Şık’a: Devlet katil olsaydı bulunduğun yer TBMM değil mezar olurdu