Yalanları Adli Tıp raporuyla ortaya çıktı! Yaşlı bakımevinde banyo sonrası ölümde hapis cezası

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 6:53 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:14 pm

İzmir’de yaşlı bakımevinde kalan 86 yaşındaki Fatma Uraz’ın, banyo yaptırıldıktan sonra vücudunda kızarıklar oluştu. Kızarıklıklar nedeniyle hastaneye kaldırılan Uraz Hayatını kaybetti. Uraz’ı banyo yaptıran Nesrin Ö. ve Tuğçe A. yaşlı kadının hastalık nedeniyle öldüğünü iddia etmişleri ancak Adli Tıp raporu bakımevi çalışanlarını yalanladı. İki çalışana hapis cezası verildi.

İzmir’de bulunan bir yaşlı bakımevinde 16 Eylül 2018’de Nesrin Ö. ve Tuğçe A. tarafından banyo yaptırılan Fatma Uraz’ın vücudunda kızarıklıklar oluştu, derisinin bazı bölümleri soyuldu. Çalışanlar, Uraz’a merhem sürdü. Daha sonra kızarıkları fark eden yakınları, kadını hastaneye götürdü. Uraz, 21 Eylül 2018’de hayatını kaybetti. Uraz’ın kızı Zehra Yılmazer, çalışanlardan şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturmada ifadeleri alınan Nesrin Ö. ve Tuğçe A., suçlamaları reddetti. 2 çalışan, Uraz’ın nadir görülen Pemfigus hastalığı sonucu öldüğünü ve vücutlarındaki izlerin de buna bağlı geliştiğini savundu.

Huzurevindeki yemekten zehirlenen 4 kişi yoğun bakımda

ADLİ TIP RAPORU ÖLÜM NEDENİNİ ORTAYA ÇIKARTTI

Adli Tıp kurumundan istenen raporda Uraz’ın ölümünün yanık ve gelişen komplikasyonlar (sıvı-elektrolit dengesizliği) sonucu olduğu belirtildi. İddianamede Tuğçe A. asli, Nesrin Ö. ise tali kusurlu bulunurken, 2 tutuksuz sanık hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İzmir 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamada Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Dairesi’nden gelen raporda; Uraz’ın yanık dışında travmatik bir tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı, ölümünün yanık ve gelişen komplikasyonlar (sıvı-elektrolit dengesizliği) sonucu meydana geldiği, Uraz’ın ölümüne yol açabilecek herhangi bir dermatolojik hastalığının tespit edilmediği belirtildi. İddia makamı, esas hakkında sanıkların ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Nesrin Ö. 2 yıl 6 ay, Tuğçe A. ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: TELE1