Yalanımın ucu kırıldı izleyiciyle buluşuyor!

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 3:21 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 3:24 pm

Tiyatro Vaveyla, Yalanımın Ucu Kırıldı oyunuyla 28 Nisan’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor.

Kaan Baygın’ın yazdığı, Melis Aksoy’un yönettiği Tiyatro Vaveyla oyuncularının sahnelediği “Yalanımın Ucu Kırıldı” oyunu 28 Nisan ve 26 Mayıs’ta Barış Manço Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşuyor.

OYUNUN KONUSU:

Aynı evde yaşamakta zorlanan iki kardeş, aşı olanların yan etki yüzünden artık yalan söyleyemeyeceklerini öğrenir. Bu haber bütün dünya da büyük bir panik yaratırken, yan etkiyi hafifletmenin tek çaresi ise alkol tüketiminden geçer. Abi kardeş krizi fırsata çevirmenin yollarını ararken bu fırsat anı onları içinden çıkamayacakları bir durumun içerisine sürükler.

 

OYUNCULAR
KARDELEN HAZAL ARAS

1995 yılında İstanbul’da doğdu. Nişantaşı Rüştü Uzel Anadolu Kız meslek Lisesi-Moda Tasarım bölümü okudu. Sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezinde konservatuvar tiyatro bölümünü kazandı. Sonrasında Beykent üniversitesi radyo ve televizyon programcılığı bölümünden mezun oldu. Ares Organizasyon bünyesinde 2 yıl çocuk oyunlarında oynadı. 3P sanat merkezinde Deliler oyununu oynadı. Tiyatro Vaveyla da Shakespeare’in Kralları isimli oyununda oynadı. Yalanımın Ucu Kırıldı oyununda aktif olarak oynamaya devam ediyor.

EMİRHAN ÇELİKKOL

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Sevinç Kolejinden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Mimarlık bölümünü kazandı. 2009-2013 yılları arasında Duru Tiyatro’dan oyunculuk eğitimi aldı. Eş zamanlı okulun tiyatrosuyla birlikte, İstanbul genelinde yapılan Şehir tiyatroları kapsamında 2 Ekip birinciliğinin yanı sıra, en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Erbulak oyunculuk evinde 2 sene daha oyunculuk eğitimi aldı. Kurumlardan bağımsız farklı oyunlarda da oynarken, aktif olarak Tiyatro Vaveyla ve Tiyatro Dell’arte de oyunlarına devam etmektedir.


KAAN BAYGIN

1991 yılında İstanbul’da doğdu. Liseyi doğa kolejinde okudu. Bir yandan da Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi aldı. Doğa kolejinde Ah şu büyükler ve Düdüklüde kıymalı bamya oyununu sergiledi. İstanbul Ticaret Üniversitesinde Bankacılık ve Finans bölümünden mezun oldu. Yazarlık serüvenine Erbulak yazarlık evinde başladı. Yazarlık, ileri yazarlık ve polisiye yazarlık eğitimi aldı. Tiyatrolara skeçler yazıp oynamaya başladı. Kendi tiyatrosu olan Tiyatro Vaveyla’yı kurdu. İlk oyunu Shakespeare’in Kralları’nı yazdı, yönetti ve oynadı. Şimdi Yalanımın Ucu Kırıldı oyununu yazdı ve oynamaya devam ediyor. Aynı zamanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvar Yazarlık Bölüm’ü öğrencisi.

YÖNETMEN
Melis Aksoy

 

Edirne doğumlu. Edirne lisesi ve Muğla Üniversitesi mezunudur. Tiyatro’ya ilk kez 6 yaşında başlamış ve bir daha hiç bırakmamıştır. Tiyatro’ya devam ederken bir yandan jimnastik ,bale, keman, piyano eğitimi almıştır. 10 yıl okul tiyatrosunda klasik oyunlarda rol aldıktan sonra Edirne Belediye Tiyatrosu’na girmiştir. Edirne Belediyesi Tiyatrosu’nda 1 yıl eğitim alıp ‘Bardakçı Baba’ oyunu ile profesyonel olarak oyunlarda rol almaya başlamıştır.
Üniversite yıllarında, Muğla Emek Tiyatrosu’nda Dokuz Canlı, Ah Şu Gençler ve Salıncakta iki kişi adlı oyunlarda yer almıştır.
Daha sonra kendi tiyatrosunu kurmuş ‘Östrojen Testosteron’a karşı’ ile kendi yazmış olduğu ‘Sınırsız’ oyunlarını yönetmiş ve oynamıştır. Muğla’daki tiyatro hayatına Muğla Sahne Tiyatrosu ile devam etmiş olup Vurun Kahpeye, Gece Muhabbetleri, Gırgıriye, Aşkolsun oyunlarında ve doğaçlama oyunlarda rol almıştır. Muğla’da okulu bitirdikten sonra İstanbul’a yerleşmiş ve üç yıl Metin Zakoğlu Tiyatrosu’nda Arkadaşım Kadın Oldu, İl Postino, Herkes
Mi Aldatır?, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Bunlar Çıldırmış Olmalı, Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye oyunlarında oynamıştır.

Uludağ Üniversitesinden Yaratıcı Drama Liderliği eğitimi ile Engin Alkan’dan yönetmenlik eğitimi almış ve yedi yıl Erbulak Evi Oyunculuk Okulunda eğitmen ve yönetmen olarak çalışmıştır.
Tiyatro Dellarte ve Tiyatro Vaveyla’da yönetmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yönettiği oyunlardan bazıları; Küçük Prens, Güle Oynaya Çehov, Fame, Grease, Harry Potter, Singin in the rain, Vişne Bahçesi, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Sevgili Doktor, Bir Shakespeare Müzikali, İzbe, Ay Işığında Şamata, Yalanımın Ucu Kırıldı.

AFİŞ
PELİNSU DUMAN
1993’te İstanbul’da doğdu. Ar-El Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünü bitirdi. Kariyerine sinema filmlerinde reji asistanı olarak başladı, yapım ve prodüksiyon şirketlerinde yapım koordinatörlüğü yaptı. Sekiz yıldır konser fotoğrafçılığı yapıyor, 2018’den bu yana ülkenin en önemli konser performans mekânlarından Dorock XL’ta da konser fotoğrafları çekiyor. Konser fotoğraflarından açtığı ‘Focus On’ isimli bir de kişisel sergisi var. 2022 yılında ‘Yılın En İyi Konser Fotoğrafçısı’ ödülünü aldı.

 

Perde Sayısı: 2
Oyunun Süresi: 95 dakika

Oyuncular: Kaan Baygın, Kardelen Hazal Aras, Emirhan Çelikkol Yönetmen Yardımcıları: Efe Can Karakaya, Tolga Başaranoğlu Fotoğraflar & Afiş Tasarım: Pelinsu Duman
Şarkı Sözleri & Koreografi: Melis Aksoy

Müzik Düzenleme: Onur Narin

Ses Kayıtları: Stüdyo Ayı

Sahne Arkası: Engin Deniz Atlı, Onur Bal

Dekor & Kostüm: Tiyatro Vaveyla