Yağmur’un ölümünden sonra gözaltına alınan polisler serbest

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 10:06 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 1:20 am

Bakırköy’de polis kovalamacası sırasında polisin açtığı ateş ile hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yağmur Alparslan’ın ölümü sonrasında gözaltına alınan otomobil sürücüsü Serhat Kaya ve 2 polis memuru serbest bırakıldı.

Bakırköy’de ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan sürücü Serhat Kaya (22) ile polis arasında yaşanan kovalamacada polisin açtığı ateş sonucu aynı araçta bulunan Yağmur Alparslan hayatını kaybetti. Konuya ilişkin yapılan soruşturmada 2 polis ve otomobil sürücüsü Serhat Kaya bugün Bakırköy Adalet Sarayına sevk edildi. Kaya hakkında “konutu terk etmemek” ve “yurt dışına çıkış yasağı” adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Olaya karışan 2 polis memuru ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

ANNE ALPARSLAN “ÖLENE KADAR ŞİKAYETÇİYİM” DEMİŞTİ

15 yaşında hayatını kaybeden Alparslan’ın annesi Nurten Alparslan, olayla ilgili yaptığı açıklamasında, “O gece benimle uyudu. Çocuğumun içine doğmuş gibi beni çok öptü. Kızımın bir tek saçı kaldı elimde. Ne yapabilirim siz söyleyin, nasıl katlanacağım bu acıya? Kızımı arabasıyla gezdiren Serhat Kaya’dan da davacıyım. O çocuğun yaşı büyük, benim kızım ise daha ufak. Ne hakla benim kızımı arabayla gezdiriyor? Ölene kadar ondan da şikayetçiyim. Gerekirse kendi ellerimle onu öldüreceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Polis ateşi sonucu ölen Yağmur Alparslan’ın ailesi: Kimin ne cezası varsa çekecek