Yağmur Tayhan’ın katilinden ‘bilindik’ ifade: Psikolojim bozuktu

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 5:25 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 5:25 pm

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan’ın katili Nizam Cansızlar’ın ifadesi ortaya çıktı. Cansızlar, ifadesinde psikolojisinin bozuk olduğunu öne sürdü.

Didim’de kendisinden haber alınamayan Yağmur Tayhan, Nizam Cansızlar tarafından katledilmişti. Tayhan’ın ailesi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurmuş, polis arama çalışmaları başlatmıştı. Arama çalışmaları sonunda cansız bedenine ulaşılan Tayhan’ın vücudunda 27 bıçak darbesi tespit edildi.

Tayhan’ın katili Cansız’ın ifadesi ortaya çıktı. Cansızlar ifadesinde, kız çocuğunun kendisine “Birbirimizi bıçaklayalım” dediğini öne sürdü. Çocuğun ağzını bantlayıp, ellerini iple bağladığını ve karnına bıçağı soktuğunu söyleyen Cansızlar, bugün adliyeye sevk edildi.

Cansızlar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, genç kızın eve kendisiyle dertleşmek için geldiğini, iki gün birlikte kaldıklarını ve son gün ‘Birbirimizi bıçaklayalım’ dediğini öne sürerek, “Önce o benim ağzımı bantladı, ellerimi bağladı ama daha sonra çözdü. Ardından ben onun ağzını bantlayıp, ellerini iple bağladım, karnına bıçağı soktum. Sonra gitmesini söyledim. Psikolojim çok bozuktu” dediği öğrenildi.

Cinayeti psikolojisinin bozuk olması sebebiyle işlediğini söyleyen Cansız’ın ifadesi şaşırtmadı.

KAN İZLERİ ŞÜPHELİYİ YAKALATTI

Polis ekipleri, Yağmur Tayhan’ın cesedinin bulunduğu yerde yaptıkları incelemede, hemen yan taraftaki Nizam Cansızlar’a ait iki katlı evin bahçesinde de kan izleri olduğunu fark etti.

Kan izlerini takip eden polis, evin içine doğru gittiğini belirledi. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmaması üzerine polis, çilingir çağırdı. Çilingirle eve giren polis, merdivenlerde de temizlenmeye çalışılmış kan izleri olduğunu belirledi.

İzlerin evin teras katına kadar gittiği tespit edildi. Evdeki çamaşır makinesinde de Yağmur Tayhan’ın vücudundaki kanların temizlenmeye çalışılmış olduğu bir çarşaf bulundu. Evde parmak izi incelemesi de yapan polis, cinayetin evin terasında işlendikten sonra cesedin dışarı taşınıp, bahçe duvarının yanındaki araziye atıldığını belirledi.

POLİS PARKTA UYURKEN BULDU

Polis, eşi Almanya’da yaşadığı öğrenilen bir çocuk babası Nizam Cansızlar’ın telefon sinyalinden evine 1 kilometre mesafedeki Didim Belediye Parkı’nda olduğunu tespit etti. Ardından parkın çevresinde önlem alan polis, Cansızlar’ı burada uyurken yakaladı.

ESKİ EŞİNİ DARP ETMİŞ

Öte yandan Nizam Cansızlar hakkında, 2009 yılında Almanya’dan Didim’e tatil için gelen boşandığı eşini darp ettiği gerekçesiyle Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.

Ancak Alman vatandaşı olan eski eşin şikayetini geri çekmesi üzerine davanın düştüğü öğrenildi. Nizam Cansızlar, polisteki işlemlerinin ardından bugün çelik yelek giydirilerek, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.