Yağışlar İstanbul’u sevindirdi! Barajlardaki seviye yükseldi

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 7:38 pm - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 7:38 pm

İstanbul’da bu yıl yeterli seviyede yağış olmadığı için barajların doluluk oranı ciddi seviyede düşmüştü. Son günlerde etkili olan yağışların ardından İstanbul barajlarındaki doluluk oranında artış gözlendi.

İstanbul bu kış beklenen oranda yağış alamadı. Yağışların yetersizliği ‘kuraklık’ uyarılarına sebep olurken, kentteki barajların doluluk oranı da kritik seviyelere geriledi. Kentte son günlerde etkili olan yağışların ardından barajların doluluk oranı güncellendi.

İSKİ verilerine göre, barajlardaki doluluk oranında yüzde 1’lik bir artış kaydedildi. Kentte barajlardaki toplam doluluk oranı ise yüzde 38.61’e yükseldi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), megakentteki son 1 haftada etkili olan yağışların ardından ölçülen değişimin yüzde 1.72 olduğunu duyurdu. Buna göre baraj doluluk oranı, yüzde 38.61 olarak ölçüldü.

Bu oranın yüzde 1’inin ise, son 1 günde kaydedildiği aktarıldı. Sadece 1 günde 8.69 milyon metreküplük bir artış kaydedildi. Barajlardaki toplam su miktarı da 14.92 milyon metreküp olarak açıklandı.

İSKİ verilerine göre; Ömerli Barajı’nda yüzde 58.15, Istrancalar’da yüzde 42.87 ve Terkos’ta da yüzde 32.57 oranında doluluk olduğu bildirildi.

İşte İstanbul barajlarının doluluk oranı