Yabancıların parasından fayda gelmez deyip dolar turşusu kurdu

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 10:12 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 10:12 am

İstanbul’da bir turşucudan doların yükselişine karşı ilginç bir tepki geldi. Turşucu Bilgin, “Yabancıların parasından bize fayda gelmez” diyerek doların turşusunu kurdu.

Geçtiğimiz yıllarda Bursa’daki bir festivalde dolar turşusu yapan firmanın İstanbul şubesi yeniden ‘dolar turşusu’ kurdu. “Türkiye’ye yönelik yapılan ekonomik saldırılara” tepki gösterdiklerini söyleyen turşu firması, Türk Lirası’na verdikleri önemi dolar turşusu kurarak göstermek istedi. Turşucu Şaban Bilgin dolar turşusunun vatandaşların da dikkatini çektiğini söyledi.

Zeytinburnu’nda bulunan turşucu, dolar üzerinden ekonomik saldırılar yapıldığını savunarak “Yabancıların parasından bize fayda gelmez. Bunun ancak turşusu olur” dedi.

PARAMIZIN DAHA DEĞERLİ OLMASI İÇİN GÜNDEME GETİRDİK

Turşucu Şaban Bilgin, “Dolar üzerinden yapılan operasyonlara karşı firmamızın yapmış olduğu bir espriydi. Turşu festivalinde turşularını sularken böyle bir espri de yaptılar. İnsanların burada çok dikkatini çektik. Uzun zamandır vardı. Kaldırdık. Şimdi doların hareketliliğinden tekrar yaptık. Paramızın daha değerli olması için gündeme getirdik. Türk liramız niye doların altında kalsın. Biz de buna istinaden böyle bir şey yaptık” dedi.
Vatandaşların ‘dolar turşusu’ almak istediğini söyleyen Bilgin, “Gelenler dolar turşusu almak istediğini söylüyor. ‘Vitrinde durmasın, camı kırarlar’ diyorlar. Geçersiz bir kağıt parçasıdır. Bayağı bir dikkat çekti. Milli servetimize sahip çıkmamız lazım. Yabancıların parasından bize fayda gelmez. Bunun anca turşusu olur. Esprili bir yaklaşımda bulunduk” diye konuştu.

Ev sahibi dehşeti! Kirayı 4 bin liraya çıkarmayan kiracının evine baltayla girdi