Yabancı uyruklu iki grup Laleli’de çatıştı! 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 4:49 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 4:55 pm

Özel Haber: Hude Gürbüz

Muhabir: Hude Gürbüz / Kamera: İbrahim Yıldırım

İstanbul’un Fatih ilçesinde Tacikistan uyruklu olduğu öğrenilen iki grubun çatışmasında 1 kişi başından vurularak hayatını kaybetti, 1 kişi ise bıçakla yaralandı.

İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Laleli semtinde dün gece saatlerinde Tacikistan uyruklu olduğu öğrenilen iki grup arasında henüz öğrenilemeyen bir sebeple tartışma yaşandı.

Sözlü tartışma kısa sürede büyürken, taraflar arasında bıçaklı ve silahlı çatışma yaşandı.

Kavgada 1 kişi başından vurularak hayatını kaybederken, 1 kişi bıçakla yaralandı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil ekipleri sevk edildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Esenyurt’ta silahlı çatışma

“ÇOK FAZLA YABANCI GELMEYE BAŞLADI, BAZI PROBLEMLER YAŞANIYOR”

Bölgedeki bir otelde genel müdürlük yapan yurttaş çatışmayla ilgili şunları söyledi: “Personelin araması sonucunda uyandım. Gece 3 sıralarında 10-15 kişilik bir grup arasında çatışma yaşandığını gördüm. Çatışmada 1 kişi yaralanmış ve 1 kişi vefat etmiş sanırım. Emniyet mensubu arkadaşlar kamera kayıtlarını istediler biz de yardımcı olduk. Detayları bilmiyorum ama ortalama 25-30’lu yaşlarda yabancı uyruklu bir grup arasında olmuş çatışma. Bu bölgede bu tarz durumlar pek olmuyor ama son dönemde Balkan ve eski Sovyet ülkelerinden çok fazla kişi gelmeye başladı ülkemize. Onlarla alakalı bazı problemler yaşanıyor.”

Şanlıurfa’da uyuşturucu satıcıları ve polis arasında çatışma!

“BURADA HER ZAMAN BÖYLE OLAYLAR OLUYOR”

Bölgedeki bir işletmede çalışan vatandaş da, “Ben kamera kayıtlarını gördüm. Bir tane adama 3-4 kişi bıçakla saldırdı. Sonrasında bir kişi başından vuruldu ve öldü. Tacikistan veya Kırgizistan uyruklu galiba tam bilmiyorum. Burada her zaman böyle olaylar oluyor. Genelde yabancılar oluyor. Gece olduğu için hiç kimse görmedi.” şeklinde konuştu.

“KENDİ ARALARINDA BİR HESAPLAŞMA GALİBA”

Bir diğer esnaf ise yabancı uyruklu kişiler arasında çeteleşme olduğunu iddia ederek şöyle konuştu: “Ben evdeydim, gece 3-3 buçuk saatlerinde geldim. Burada bir elbiseci vardı, o arkadaş gördü galiba. 1 -1 buçuk gibi olmuş. Ya Çeçenistanlı ya da Tacikistan uyruklu kişiler arasında olmuş. Kendi aralarında tartışıyorlar. Daha sonra koşarak geliyorlar. Biri ölmüş, biri de yaralı olarak kaçmış. Kabalık bir grupmuş. 25-35 yaş arasında kişiler. Kendi aralarında bir hesaplaşma galiba. Her uyruktan insanlar var. Kendi aralarında çeteleri var galiba. Bu tarz olaylar, Aksaray’da, Kumkapı’da oluyor. Burada az oluyor. Onlar da yabancı uyruklu yani Türk değil. ”