XRP davasında SEC usulsüzlük olduğunu söylüyor

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 1:46 pm

XRP davasında SEC yeni bir hamle ile gündemde. Bu hamlenin kripto para biriminde önemli ölçüde etki oluşturacağı tahmin ediliyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

SEC bildiğiniz üzere bir süredir Ripple ile alakalı bazı davalar yürütüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu kripto para birimine kafayı taktı. Bir türlü durmayan dava süreci ile birlikte bu kripto para birimi köşeye sıkıştırılıyor. Ancak son günlerde yaşanan bazı gelişmeler olumlu yansıyor.

Mahkeme süreci devam ederken her iki taraf bastırmaya çalışıyor. Şimdilik SEC daha fazla hücuma geçti diyebiliriz. Ancak Ripple boş durmuyor. Yeni gelen gelişmelere göre Ripple’ın eski yöneticisi Chris Larsen suçlamaları temellendirmeye çalışıyor. XRP kripto para biriminin kesinlikle bir emtia olduğunu vurguluyor.

XRP davasında SEC

Dünyanın en büyük kripto para birimlerinden bir tanesi olan XRP, gelen son detaylara göre lisanssız satışları kabul etti ve yönetti. Yani kısacası şirket usulsüzlük yaptı diyebiliriz. Elbette bu sadece SEC iddiası. Konu ile ilgili henüz kesinleşmiş bir detay yok.

 

Kurumun eski yöneticileri bir yatırım sözleşmesi imzalandığını ve XRP satışlarının bu doğrultuda yapıldığını ifade ediyor. Normal şartlarda herhangi bir kripto parayı almak için yatırım sözleşmesi gerekmiyor. Merkezi olmayan ağlar üzerinden gerçekleştirilen alış ve satış işlemleri SEC tarafından problem olarak görülmüyor.

Ripple yani XRP sonunda patladı!

XRP ile alakalı ortaya atılan iddialar ise hem yöneticilerin usulsüz para kazanmaları hem de emtia şeklinde satışının yapılmasıydı. Kısacası SEC şu sıralar iddialarını temellendirmeye yakın. XRP ise asla pes etmeyecek gibi görünüyor. Peki sizce burada kim haklı?