XPG PYLON : Gündelik kullanım, iş dünyası ve oyunlar için tercih edilebilir

Yayın tarihi: 26 Mart 2021 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 11:48 am

XPG yakın zamanda yeni PYLON güç kaynağı ailesini teknoloji severlerin beğenisine sundu. Bu ailede pek çok farklı amaca yönelik modeller var. Her biri 7/24 kesintisiz çalışma amacıyla hazırlanan ürünler, 450W, 550W, 650W ve 750W olmak üzere 4 farklı seçenek sunuyor.

Bize test için gelen ürün ise, 550W değerinde. Yani gündelik kullanım ya da ofis bilgisayarınız için ideal bir ürün. Ek olarak, bu güç kaynağıyla pek çok güncel oyunu da orta – üst seviye kalitede sorunsuz oynayabilirsiniz. Tabii uyumlu, iyi bir orta seviye ekran kartınız da olduğu sürece.

450W, 550W, 650W ve 750W olmak üzere 4 farklı seçenek var

XPG PYLON’un güzel bir tasarımı var. Kasaya montajı kolay ve kabloları da oldukça sağlam görünüyor. Kasa içinde karmaşayı sevmeyen, bağlantıları kolaylıkla yapmak isteyen kullanıcılar için güzel detaylar bunlar.

150 x 140 x 86mm boyutlarındaki ürün, 6 + 2 pin konektöre sahip. Bünyesinde barındırdığı 120mm’lik fan ise, sıcak hava tahliyesi ve uzun süreli kullanım için ideal. Tabii dahası da var.

PYLON

Cihaz, 120mm Fluid Dynamic Bearing (FDB) fana sahip. Bu fan, genellikle 700RPM hızda çalışıyor ve bu süreçte 25 derecelik bir sıcaklık söz konusu. Aynı zamanda, bu süreçte oldukça sessiz çalıştığını da belirtmeliyiz.

Pylon serisi, yapılan çalışmalar neticesinde ETA ve LAMBDA standartlarına uygun olarak da az gürültü seviyesinde ve verimli çalışabilen bir ürün.

PC yük altına girdiğinde ise, %70’lik güç yüküne kadar bu çalışma performansını sürdürebiliyor. Daha ağır yükler bindiğinde çalışma hızını artırarak 2000RPM dönüş hızına kadar ulaşabiliyor. Bu esnalarda da biraz daha sesli çalışıyor ve bunu fark ediyorsunuz.

XPG PYLON, Intel’in güncel güç kaynağı standartlarına uygun olarak tasarlanan bir ürün. Uzun süreli stabil çalışma amacı taşıyor ve 105°C Japon üretimi kapasitörlerle güvenlik tarafına bir başka olumlu detaya da sahip.

80 Plus Bronze sertifikası ve dahası

Ürün, DC to DC dönüştürücü sayesinde, gelen akımı düzenleyerek dalgalanmaların önüne geçilebiliyor ve bu da elektronik aksamların zarar görmeden uzun süreli çalışabilmesine imkân sunan detaylardan bir tanesi.

XPG PYLON, 80 Plus Bronze sertifikasına sahip. Bunun anlamı, yüksek enerji verimliliği sunabiliyor olması. 7/24 olarak, yani kesintisiz bir şekilde kullanım için tasarlandığını da tekrarlayalım.

XPG PYLON, güvenlik tarafında sınıfındaki en iddialı ürünlerden

Güvenlik, hepimiz için olmazsa olmaz. Eğer bir elektronik cihaz kullanıyorsak, haliyle hem stabil performans hem de uzun ömür gibi konularda da “givenlik” faktörünün ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

XPG Pylon’da dikkate değer tam 8 farklı koruma detayı mevcut:

– Kısa devreye karşı koruma
– Aşırı güç yüküne karşı koruma
– Aşırı ısınmaya karşı koruma
– Akım dalgalanmasına karşı koruma
– Aşırı akıma karşı koruma
– Yüksek voltaj seviyesine karşı koruma
– Düşük voltaj seviyesine karşı koruma
– Yüksük çalışma koruması

Bunlara ek olarak, cihazın 3 yıllık garanti süresi olduğunu da söylememiz lazım.

Yurt dışına çıkanlara ceza verilecek: Koronavirüs tedbirleri sıkılaşıyor