Xiaomi’nin Redmi Note 11 modeli 4G versiyonu ile ülkemize geliyor

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 4:35 pm

Bildiğiniz gibi Xiaomi, Redmi Note 11 ailesini henüz Avrupa’da satışa sunmadı. Telefonlar hali hazırda ana vatanında satışta. Serinin 2022 yılının ilk çeyreğinde global pazara geleceğini söylemiş olalım.

Ülkemize gelecek olan Redmi Note 11 4G modeli hakkında sızdırılan bazı detayları da sizlerle paylaşmakta fayda var. Zira Çin’de satılan versiyona kıyasla telefonda bazı değişiklikler söz konusu olacak.

Redmi Note 11

Xiaomi Redmi Note 11 4G yüksek ihtimalle gücünü Snapdragon 680 yonga setinden alacak. Bildiğiniz gibi Çin pazarında MediaTek Dimensity 810 kullanılıyordu. Şirketin global pazarda bu tarz bir değişiklik yapacak olmasının sebebi ise yaşanan çip krizi. Bildiğiniz gibi tüm dünyada çip krizi yaşanıyor ve bu da üreticileri çok ciddi manada zorluyor. İşte Çin merkezli teknoloji devi de bu sebepten dolayı cihazın işlemcisini değiştirmeyi düşünüyor.

 

Telefonun diğer özelliklerinde ise herhangi bir değişiklik gözükmüyor. Modelde ekran tarafında 90 Hz tazeleme oranı sunan 6.6 inçlik LCD panel kullanılıyor. 5.000 mAh’lik bataryaya da 30W hızlı şarj desteği verildiğinin altını çizmiş olalım.

Kamera konusunda ise ikili yapı bizleri karşılıyor. 50MP ana kameraya 8MP ultra geniş açılı sensör eşlik ediyor. Selfie kısmında ise 16MP’lik kamera kullanıcılara sunuluyor.

Renault Megane fiyatları yarım milyonu aştı!