Xiaomi’nin elektrikli otomobili bütün beklentileri aşacak!

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 9:33 am - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 9:33 am

Bir süredir elektrikli otomobil üretimi üzerine yoğunlaşan Xiaomi’den iddialı açıklamalar ve çok önemli bilgiler gelmeye devam ediyor.

Xiaomi’nin elektrikli otomobili bütün beklentileri aşacak! Xiaomi günden güne teknoloji dünyasındaki konumunu sağlamlaştırmaya devam ediyor. Hayatımıza akıllı telefonlarla giren, daha sonra akıllı saat, akıllı TV, akıllı ev aletleri gibi teknolojilerle yerini sağlamlaştıran Çinli teknoloji devi, şimdi de elektrikli otomobiliyle bambaşka bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

2021 yılının Mart ayında bir açıklama yapan ve elektrikli otomobil üretebilmek maksadıyla Xiaomi Automobile Co. isimli yeni bir şirket kurduğunu duyuran Çinli teknoloji devi, bu şirkete 1,5 milyar dolar civarında da sermaye yatırımı yaptığını açıklamıştı.

Şirketin üst düzey yöneticilerinden olan Luo Baojun ise, Xiaomi Automobile hakkında yaptığı açıklamalarla, elektrikli araç üretimi konusunda ne durumda olunduğunu net bir şekilde gözler önüne sermiş oldu.

 

Xiaomi’nin elektrikli otomobili bütün beklentileri aşacak!

Xiaomi tarafından üretilen elektrikli otomobilin ilk prototipinin üçüncü çeyrekte ortaya çıkacağını söyleyen Baojun, Xiaomi Automobile’ın beklentilerin çok üzerinde bir araç olacağını ve Xiaomi’nin bu otomobille elektrikli araç piyasasını derinden sarsacağını iddia etti.

Bilindiği üzere kurulduğu günden bu yana akıllı telefon üretim birimi üzerinden sürekli teknoloji transferinde bulunan Xiaomi Automobile’ın yılda en az 150.000 elektrikli otomobil üretmek gibi bir hedefinin olduğu ve bu kapsamda her biri alanında uzman 500’den fazla çalışan istihdam ettiği ifade ediliyor.

Xiaomi’nin gerek özelliklerini gerekse de görüntülerini sır gibi sakladığı elektrikli otomobilinin, 2024 yılının ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

HUAWEI P50 Pocket : Tasarımdan ve performanstan ödün vermiyor