Xiaomi’den dikkat çeken akıllı gözlük: Hastalıkları tedavi ediyor

Yayın tarihi: 30 Ocak 2021 Cumartesi 7:27 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2021 Cumartesi 7:29 pm

Giyilebilir teknolojik cihazlar arasına, her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Dan önce Huawei markası, akıllı gözlüğü Gentle Monster’ı piyasaya sürmüştü. Bir süredir de Apple’ın bir akıllı gözlük geliştirdiği söyleniyor. Bu gelişmelere ek olarak Xiaomi’nin atağa geçerek ilginç özelliklere sahip akıllı gözlük için patent aldığı öğrenildi. 

TEDAVİ EDİCİ ÖZELLİĞİ VAR

Bu akıllı gözlüğün ise beyin ve zihinsel hastalıklara yönelik bir geliştirme içermesinin yanı sıra göz yorgunluğu gibi bozuklukları tedavi edici özelliği bulunuyor. Akıllı gözlük kutusunun sahip olduğu sensörler sayesinde tedavi edici özelliğinin aktif hale geçtiği ortaya çıktı.

Işık ve ses dalgalarının sinyallerinin belirli oranlarda tedavi edici özelliği bulunuyor. Buna odaklandığı söylenen akıllı gözlüğün patentinde, baş ağrısı ve yorgunluk gibi günlük problemlere de çözüm sunulacağı belirtiliyor. Hatta söylendiği kadarıyla manyetik ve elektromanyetik dalgalar insan vücudunda eksik kalmış bazı elementlerin emilimini artırabilir ve beyindeki kan dolaşımını artırdığı için tedaviyi destekleyebilir.

Xiaomi’nin akıllı gözlük modeli hakkında bu detaylar dışında bir bilgimiz bulunmuyor ancak yine de bu özelliklerin cihazda yer alacak olması bile oldukça önemli. Bu ürünün şu an patent aşamasında olduğu belirtilse de hoparlöre de sahip olacağı tahmin ediliyor.