Xiaomi zirve yürüyüşünü sürdürüyor

Yayın tarihi: 30 Ocak 2021 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 6:09 pm

IDC tarafından açıklanan 4. çeyrek sonuçlarına göre Xiaomi zirve yürüyüşünü sürdürüyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon sektöründeki rekabet gün geçtikte artıyor. İşin garip yanı bu rekabeti etkileyen pek çok farklı unsurun da olması. Örneğin şu anda Huawei’ye uygulanan ambargolar yüzünden bu markanın telefon satışları adeta çökmüş durumda.

Eğer ABD önümüzdeki süreçte başka markalar için de bu ambargoları uygularsa muhtemelen onlar da benzer çöküşler yaşayacaklardır. Çünkü insanlar içerisinde Google Play’in yer almadığı bir Android cihazını satın almak istemiyorlar.

Xiaomi

Xiaomi’nin 2020’nin son çeyreğinde önemli bir sıçrama yapmasının temel nedenlerinden birisi de zaten bu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 32.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren Çinli şirket bu yıl ise yüzde 32’lik bir artışla 43.3 milyon adete ulaşmış durumda.

Muhtemelen önümüzdeki süreçte bu sayı daha da artacaktır. İstatistikler 2021 içerisinde Huawei’nin pazar payının daha da düşeceğine işaret ediyor. Bu durumda Oppo ve Xiaomi güç kazanan isimler olarak öne çıkacaktır. Özellikle de Xiaomi’nin fiyat performans modelleriyle Huawei’nin müşteri kitlesine hitap etmesi daha olası görünüyor.

Elbette gelecekte neler olacağını kestirmek güç. Malum son olarak Xiaomi’nin de kara listeye dahil edildiğine dair haberler yayılmıştı. Yani Huawei’nin başına gelen şeyin Xiaomi’nin de başına gelmeyeceğinin bir garantisi yok diyebiliriz.

Türkiye’deki şehirler güvenli mi? Araştırmacılar açıkladı!