Xiaomi yeni serisi 12 ile adeta gövde gösterisi yaptı

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 3:11 pm

Xiaomi, yeni serisi 12 ile adeta gövde gösterisi yaptı. Huawei’nin Amerika Birleşik Devletleri ambargosu yemesi üzerine önce iç pazardaki daha sonra ise global pazardaki paylarını kaptırdığı hemşerisi Xiaomi, bu fırsatı oldukça iyi değerlendirmişe benziyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi, bir süre önce yeni akıllı telefon serisi Xiaomi 12’yi tanıtmış ve bu seriyi öncelikli olarak anakarada 3 farklı model olarak çıkaracağını duyurmuştu. İşte Xiaomi tarafından duyurulan Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12X bugün Çin’de satışa sunuldu.

Xiaomi

Şirketten yapılan açıklamaya göre satışa sunulduğu ilk 5 dakika içerisinde tamı tamına 283 milyon dolarlık satış yapan yeni modellerle, kendi alanında da bir rekora imza atılmış oldu. Bununla birlikte Xiaomi, yaptığı açıklamanın satır aralarında bu başarısının daha da büyüyerek devam edeceğine olan inancının sonsuz olduğunu söylese de, 5 dakika içerisinde kaç adet telefon satıldığı ya da satılan telefonların hangi modellerden kaçar adet olduğu konularında herhangi bir bilgi vermedi.

 

Modellerin fiyatları konusunda da bilgi verecek olursak, Xiaomi tarafından Çin’de satışa sunulan Xiaomi 12X 500 dolar, Xiaomi 12 580 dolar ve Xiaomi 12 Pro 740 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerlerini aldı.

Son olarak Çinli teknoloji devi, yeni serisinin dünya genelinde ne zaman satışa sunulacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Xiaomi’ye yakın kaynaklar, Şubat ayı bitmeden bu modellerin başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa olmak üzere dünyanın geri kalan bölgelerindeki akıllı telefon kullanıcılarının beğenisine sunulacağını iddia etti.

Koronavirüs uzun süreli etkisi herkesi şaşırttı: Önemli bir organı çürütüyor