Xiaomi yeni ekran altı parmak izi tarayıcı patenti aldı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 8 Ocak 2022 Cumartesi 6:16 pm

Ekran altı parmak izi tarayıcıları akıllı telefonlarla ilk tanıştığımız yıllarda muhteşem bir yenilik olabilirdi. Ancak günümüzde neredeyse tüm modellerde karşılaşılan bir standart haline geldi.

Xiaomi’den yeni ekran altı parmak izi tarayıcı patenti! Çinli teknoloji devi Xiaomi bu konuda bir yenilik üzerinde çalışıyor. Firmanın Çin Ulusal Patent Veri tabanına yaptığı başvuru kabul edildi ve bu yeni patent “Tam ekran parmak izi okuyucusu” adını taşıyor.

Tam ekran parmak izi okuyucusu, telefonun kilidini açarken artık parmağınızı nereye koyduğunuzu düşünmek zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor. Gerçekten de akıllı telefon kilidi açarken en çok yaşadığımız sorunlardan başında bu gelmiyor mu? Böyle bir özellik hiç şüphesiz telefon kullanırken kullanım kolaylığı ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi anlamına geliyor. Ancak bunu yapmak Xiaomi için sandığınız kadar kolay olmadı.

parmak izi

Bu teknolojinin temelinde, kapasitif dokunmatik ekran katmanının altına yerleştirilen çok sayıda kızılötesi LED vericileri bulunur. Kızılötesi LED vericilerin görevi tahmin edebileceğiniz üzere cildinize yansıyan ışığı iletmektir. Yansıyan ışık ekranın en dışında bulunan dokunmatik katmanı ve kızılötesi LED vericileri arasına sıkıştırılmış bir ışık alıcıları katmanı tarafından okunur. Tüm bu katmanların altında ise AMOLED ekran bulunur.

Çinli bir diğer teknoloji devi Huawei Ağustos 2020’de Çin, Avrupa, ABD, Japonya, Kore ve Hindistan dâhil olmak üzere altı ülkede kendi tam ekran parmak izi patentini sunmuştu. Ancak ABD yaptırımlarından sonra Huawei tedarik sorunları yaşadığı için bu teknolojiyi duyuramamıştı. Xiaomi’nin hamlesi ile bu teknolojinin akıllı telefon pazarına girmesi bekleniyor.

Polo Ocak fiyatları belli oldu! 134 bin TL’lik fark!