Xiaomi ve Leica ortaklaşa çalışacaklar

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 7:20 pm

Telefonlarında sunduğu kameraları daha da geliştirmek için önemli yatırımlar yapmaya devam eden Çinli telefon üreticisi Xiaomi, bu yolda önemli bir ortaklığa imza attı.

Xiaomi, fotoğraf makinesi denince akla gelen ilk firmalardan biri olan efsanevi fotoğraf makinesi üreticisi Leica ile işbirliği yapacağını duyurdu. İki şirket tarafından yayınlanan ortak açıklamada Xiaomi ile Leica’nın telefonlardaki kameraları bir sonraki seviyeye taşımaya hazır olduğu söylendi.

 

Xiaomi ve Leica işbirliği sonunda yeni bir kamerayla gelecek olan ilk Xiaomi akıllı telefon temmuz ayında piyasaya sürülecek.

Leica

Xiaomi ve Leica’nın birlikte çalıştığı bir süredir konuşuluyordu. Gelen resmi açıklamayla birlikte bu ortaklık kesinleşmiş oldu. Öte yandan daha önce bu işbirliğini ortaya çıkaran iddiaların gerçek çıkması, o iddialarda yer alan bir diğer önemli bilginin daha gerçek olma ihtimalini arttırıyor. O dönemde gelen haberlerde, Leica tarafından hazırlanan kamerayı kullanacak ilk Xiaomi telefonun şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 12 Ultra olacağı söyleniyordu. Bu söylentilerin doğru olma ihtimali epey yükseldi.

Bildiğiniz gibi Leica ilk kez akıllı telefon pazarında bir ortaklık kurmuyor. Şirket daha önce de Huawei ile benzer bir ortaklığa imza atmıştı. Ancak Huawei şu anda ABD’de ciddi yaptırımlarla karşı karşıya olduğu için Leica rotasını Xiaomi’ye çevirmiş gibi görünüyor.

Renault hidrojenle çalışan arabasını tanıttı