Xiaomi son derece agresif bir politika belirlemeye çalışıyor

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 1:22 pm

Xiaomi teknolojide ilk sırada yer almak için kolları sıvadı. Şirket Çin merkezli olmanın verdiği bazı dezavantajları kendi lehine çevirdi.

Mesela Huawei markasının çeşitli yaptırımlar nedeniyle geri planda kalması onları daha fazla öne çıkardı.

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, hedeflerin biraz daha yükseltilmesi gerektiğini düşünüyor. Ona göre şirket henüz yeterli seviyede değil. Çin’deki işletmelerin yaklaşık olarak yüzde 75 gibi bir bölümü akıllı üretim sağlıyor. Firma bu sistemleri kullanarak çok daha seri üretime geçecek.

Xiaomi

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan şirket cep telefonu sevkiyatları konusunda ilk defa Apple markasının geçti. Böylece dünyada ikinci sıraya yükseldi. Açıkçası Çin Merkezi bir şirketin böyle bir başarı elde etmesi kimse tarafından beklenmiyordu. Belki de Huawei bu başarıyı elde edebilirdi. Ancak ABD yasakları buna engel oldu.

Tüm bu gelişmeler şirketi daha fazla hırslandırıyor. Türkiye’de bundan sadece birkaç yıl önce bu markanın neredeyse hiçbir akıllı telefonu bilinmiyordu. Şimdi ise birçok kişinin bu cihazları aldığı görülüyor. Uzman analistler firmaya kendi akıllı telefonlarını daha anlaşılır modellerle sunmasını öneriyor. İsim konusunda daha yaratıcı olabilirler.

Avrupa ve ABD gibi pazarlarda şirket iyi bir satış rakamı elde edebilirse hedefine çok rahat ulaşabilir. Firma dünyada bir numara olmak istiyor. Ancak bu tahmin ettiği kadar kolay olmayacak.

Huobi Global kripto para dünyasını fena salladı