Xiaomi sert rekabet konusunda başarılı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi 10:56 am

Xiaomi sert rekabet ile bugünlere geldi. Şirket Apple gibi firmalarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ayrıca karşısında Samsung vardı. Kısacası şartlar bu marka için açıkçası hiç kolay olmadı. Hareketli bir yılın ardından 2021 yılında en iyi üçüncü akıllı telefon üreticisi olmuştu.

Çinli dev şirket için bu yeterli olmadı. Yükselişini devam ettirirken Samsung markasını geride bıraktı ve böylece piyasadaki en büyük üretici oldu. Apple ve Samsung gibi iki dev markayı geride bırakması açıkçası hiç beklenen bir durum değildi. Ancak stratejileri en uygun fiyata en kaliteli cihaz olunca yükselmeleri hızlandı.

Dünyanın en güçlü markaları arasında yer almayı başaran bu şirket için açıkçası her şey bu kadar kolay değildi. Firmanın kurucusu olan Lei Jun bazı açıklamalar yaptı. Heyecanlı olduğu açıklamalarından belliydi. Kendisi oldukça zorlu şartlar altında mücadele ettiklerini vurguladı.

Xiaomi sert rekabet

 

İlk defa bu kadar net bir şekilde konuşan şirketin kurucusu ekosistemi genişletmeye devam edecek. Ayrıca akıllı telefon piyasasındaki yerini sağlamlaştırmayı düşünüyor. Şimdilik Apple ve Samsung ile mücadele etmeye devam edecek. Ancak Huawei markasının buradaki rolünü unutmamak gerekiyor.

Xiaomi hızlı şarj teknolojisinde yeni detaylar ortaya çıktı: Paniğe gerek yok

Huawei ile ilgili yaşanan kriz sonrasında Xiaomi kendisine bir yer bulmayı başardı. Normal şartlarda Apple ve Samsung gibi iki markayı geçmesi gerçekten de çok zordu. Yaşanan Huawei krizi ile birlikte değeri artış gösterdi.