Xiaomi Pad 6 tablet serisinin özellikleri sızdırılmaya başlandı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 6:07 pm

Xioami’nin sadece akıllı telefon pazarında etkili olduğunu söylemek, Çinli markaya yapılacak büyük bir haksızlık olacaktır. Akıllı telefonların haricinde, tabletten kablosuz kulaklığa, akıllı hoparlörden kameralara kadar pek çok farklı kategoride faaliyet gösteren Xiaomi, bu yönüyle Çin’in Samsung’u olma yolunda ilerliyor.

Şirketin üzerinde çalıştığı en yeni cihazlardan biri ise 3 farklı tablet modeli. Tamamı Xiaomi Pad 6 serisi olarak adlandırılan bu tablet modelleri ilk defa geçtiğimiz hafta sertifikasyon sürecinde kendini göstermiş ancak orada da özelliklerini saklamayı bilmişti. Ancak bugün sızdırılan farklı görsellerde bu tablet modellerinin hem isimleri hem de bazı özellikleri netleşmiş oldu.

Xiaomi Pad 6

Sızdırılan yeni bilgilere göre Xiaomi’nin yeni tabletleri Xiaomi Pad 6, Xiaomi Pad 6 Pro ve Xiaomi Pad 6 Pro 5G isimleriyle satışa sunulacak. Serinin en güçlü modeli konumunda olan Xiaomi Pad 6 Pro 5G ile orta seviye modeli olan Xiaomi Pad 6 Pro kimi bölgelerde Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setiyle satışa sunulacakken kimi bölgelerde ise güçlerini MediaTek Dimensity 9000’den alarak boy gösterecekler.

Öte yandan Xiaomi Pad 6’nın ise herhangi bir ayrım olmaksızın Dimensity 8000 yonga seti ile raflardaki yerini alması bekleniyor. Ayrıca seride yer alan bütün cihazlarda 144Hz ekran yenileme hızına sahip LTPO panellerin bulunacağını ve 120W’a kadar da hızlı şarj desteği sunulacağını söyleyelim. Xiaomi, eğer bir aksilik olmazsa yeni tablet serisini Ağustos ayı gibi tanıtacak.

Xiaomi 12 Ultra tasarım detayları belli oldu