Xiaomi Mi TV LUX : TV teknolojisinde çıtayı yükseltti

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 3:34 pm

Xiaomi TV sektöründe de çıtayı uzaya taşımaya hazırlanıyor. İşte Xiaomi Mi TV LUX ile ilgili detaylar.

Bilim kurgu filmlerini aratmıyor: Xiaomi Mi TV LUX ! Teknoloji dünyasını takip edenlerin de bildiği üzere Xiaomi pek çok farklı sektörde boy gösteren bir şirket. Lakin insanlar Çinli üreticiyi genel itibariyle geliştirdiği akıllı telefonlarla tanıyor.

Xiaomi Mi TV LUX

Xiaomi, Türkiye ve Avrupa’da genel olarak akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji ürünleri satsa da Çin’de PC’den televizyona kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip.

Çinli üreticinin son yıllarda öne çıkmaya çalıştığı sektörlerden birisi de TV pazarı. Bu pazarda hayli sert rakipler olduğundan Xiaomi farklı birşeyler denemek istiyor. Nitekim Çinli şirket bu isteğini de gerçeğe çevirmek üzere.

Xiaomi’nin yeni geliştirdiği televizyonu sektöre çığır açacak özelliklere sahip. Dünyanın ilk transparan yani şeffaf televizyonu olarak duyurulan Xiaomi Mi TV LUX her anlamda olağan üstü görünüyor.

Peki Xiaomi bunu nasıl başardı? Çinli üretici işe ekranın arkasında yer alan tüm unsurları farklı yere taşıyarak başladığını belirtiyor. Yani ekranın arkasında ne kadar elektronik kart varsa TV’nin altına yer alan kısma yerleştirilmiş.

Böylece yukarı kısımda sadece şeffaf bir ekran kalmış. Hala geliştirme aşamasında olan bu teknolojinin tam anlamıyla ne zaman hazır olacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Lakin şeffaf TV’lerin çok da uzak olmayan bir gelecekte hayatımıza gireceği kesin gibi görünüyor.

AFAD mesajlarının sırrı ortaya çıktı!