Xiaomi Mi Pad 5 tablet serisi yakında piyasaya sürülecek

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 12:58 pm

İddialara göre Xiaomi Mi Pad 5  tablet Galaxy Tab serisi ve Huawei Mate Pad Pro cihazlarıyla doğrudan rekabet halinde olacak.

Xiaomi, tablet serisini en son 2018’de güncelledi ve bu nedenle bu sektörü tamamen terk ettiği düşünülüyordu. Ancak son zamanlarda şirket, tablet serisini bu yıl güncelleyeceğini ima etmişti. Şirket COVID-19 salgınının bir sonucu olarak e-öğrenme ve diğer amaçlar için tablet kullanımındaki artıştan etkilenmiş olabilir.

Şirketin hazırladığı sıradaki cihaz Mi Pad 5, artık Çin’in 3C sertifikasına sahip ve liste, chazdan neler bekleyebileceğimize dair bir fikir veriyor. Liste, cihazın 8520mAh kümülatif güce sahip çift hücreli bir pil ile donatılacağını gösteriyor. Ne yazık ki Xiaomi, amiral gemisi tableti ile ilgili herhangi bir ayrıntıyı henüz resmi olarak açıklamadı, ancak cihaz söylenti değirmenlerinin uğultusunu devam ettirdi.

Xiaomi Mi Pad 5

Mi Pad 5 ve Pad 5 Pro olmak üzere iki modelde geleceği söyleniyor. Modeller sırasıyla MediaTek Dimensity 1200 ve Snapdragon 870 yongalarından güç alacak. Pro sürümü, şu anda iPad Pro ve Huawei Mate Pad Pro gibi cihazların işgal ettiği üst düzey tablet pazarına odaklanacak.

Cihazlardan biri bugün 3C’de çift 4.260 mAh pil ile onaylandı, yani toplam şarj 8.520 mAh olacak. Söylentiler iki cihazında da yolda olduğunu gösteriyor: vanilya Mi Pad 5 ve daha güçlü bir Mi Pad 5 Pro. Pro modelinde 120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz dokunmatik örnekleme hızını elde edeceğiz. Ayrıca cihazda Hücre İçi aktif kalem teknolojisine ve 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip WQXGA en boy oranına sahip bir LCD yer alacak. Sızan renderlar ayrıca, Mi 11 akıllı telefona benzer bir kurulumda üç kamera gösteriyor.

Google, Play Store girişlerinde gizlilik verisi talep edecek