Xiaomi Mi 9 SE Android 11’e hazır

Yayın tarihi: 7 Haziran 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 6 Haziran 2021 Pazar 1:50 pm

Xiaomi Mi 9 SE, iki yıldan biraz daha uzun bir süre önce Android 9 ile piyasaya sürüldü, bu nedenle OEM’in eski cihazlarını da takip ettiğini görmek güzel. Yeni güncelleme, yazılımın MIUI sürümünü yükseltmiyor, ancak Android 11’in daha yeni sürümünü sunuyor.

Android 11 tabanlı MIUI 12.5 güncellemesi, Mart ayında Çinli kullanıcılara dağıtılmıştı, bu nedenle küresel varyant da bekleniyor. Ayrıca, bunun aşamalı bir sunum olduğunu ve bazı pazarların küresel üretici yazılımı sürümü olan V12.5.1.0.RFBMIXM.’ye güncelleme şansı elde etmeden önce birkaç gün beklemesi gerekebileceğini hatırlatmak gerek. Değişikliklerin çoğu cihazın altında olduğundan, kullanıcı arayüzünde ciddi bir değişiklik beklemeyin. Android 11’e özgü özellikler olan belki bir kerelik izinler ve sohbet balonları hariç. Güncellmeyi alıp almadığınızı kontrol etmek için cihazınızın Ayarlar bölümünden manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Güncelleme yüklenirken bir Wi-fi ağına bağlı olmayı da unutmayın.

Xiaomi Mi 9 SE

 

Önünde 20 megapiksel kamera yer alan telefon, arkasında 48 megapiksel + 8 megapiksel + 13 megapiksel kurulumu taşıyor. Ekran entegre parmak izi okuyucusu güzel detayları arasında yer alan modelin, 3.070 mAh pil pili bulunuyor. 5,97 inç boyutta AMOLED ekranla gelen Mi 9 SE, yüzde 90.47 ekran gövde oranına ulaşıyor. Damla çentiği ve ince çerçeveleriyle şık görünen Mi 9 SE, gücünü Snapdragon 712 işlemciden ve 6 GB RAM’den alan telefon, 64 GB / 128 GB dahili depolama seçeneğine sahip.

Samsung Galaxy Book Go dizüstü bilgisayarları Snapdragon yonga setleri ve LTE/5G bağlantısı getiriyor