Xiaomi, hızlı yükselişini devam ettiriyor

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 11:20 pm

Ortaya koyduğu fiyat-performans modelleri ile adından sıkça söz ettiren Xiaomi, hızlı yükselişini devam ettiriyor. Hem ülkemizde hem de Avrupa’da başarılarına yenilerini ekleyen şirket, 2021 yılının ikinci çeyreğine ilişkin yayınlanan rapora göre tüm rakiplerini geride bırakarak en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan üretici olmayı başardı.

Açıklanan detaylara göre sevkiyatlarını yüzde 67,1 oranında arttıran Çin menşeli teknoloji devi, pazarın yüzde 25,3’lük kısmını elde etti.

Xiaomi

Samsung’un ise akıllı telefon sevkiyatları aynı zaman dilimi içerisinde yüzde 7 oranında azaldı. Şirketin pazar payı ise yüzde 24 oldu ve düşüşünü sürdürdü. Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Güney Koreli şirketin sattığı telefon sayısı ise 12 milyonda kaldı. Listenin üçüncü sırasından kendisine yer bulan Apple ise bir miktar yükseliş ile ikinci çeyreği kapattı. Akıllı telefon sevkiyatlarını yüzde 15,7 oranında arttıran Apple, 9,6 milyon telefon satışı yapmayı başardı.

Dördüncü sırada ise hem ülkemizde hem de tüm dünyada yükselişini sürdüren Oppo’yu görüyoruz. Pazarın yüzde 5,6’lık kısmını elinde bulunduran Oppo’yu ise alt markası olarak bilinen realme takip ediyor. Bu yılın devamında tablonun nasıl şekilleneceği ise merak konusu. Bakalım Xiaomi liderliği elinde bulundurmaya devam edebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Twitter, Google ve Apple Kimliği ile oturum açılmasına izin verecek