Xiaomi Civi 2’nin teknik özellikleri ilk defa sızdırıldı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 2:39 pm

Günden güne akıllı telefon sektöründeki ağırlığını arttıran Xiaomi, her geçen gün akıllı telefon portföyüne bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Bu piyasayı yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere, Xiaomi Civi 1S modeli geçtiğimiz Nisan ayında duyurulmuştu. Birçok kullanıcı Xiaomi’nin bu yıl başka bir Civi modelini tanıtmayacağını düşünmeye başlamıştı ki, Çinli şirketten gelen sızıntılar herkesi şaşırttı.

 

Xiaomi’ye yakın kaynaklardan gelen haberlere göre Çinli teknoloji devi, serinin yeni akıllı telefon modeli olan Civi 2’ye odaklanmış vaziyette. Sızdırılan bilgilere göre bu model, oldukça ince bir kasa yapısına ve yine ekranı çevrelemiş ince bir çerçeveye sahip olacak. Ekran büyüklüğü konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, Xiaomi Civi 2’de FHD+ çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve kavisli ekran gibi özellikler bulunacak.

 

Xiaomi Civi 2

Gücünü Snapdragon 7 Gen 1 yonga setinden alacak olan Civi 2’de ne boyutta bir belleğin bulunacağı ya da pil kapasitesinin ne kadar olacağı konularında ise herhangi bir bilgi verilmedi. Benzer şekilde yeni modelde selefine göre oldukça geliştirilmiş ön ve arka kameralar bulunacak.

 

Şu an için bu akıllı telefonun çıkış tarihi ya da fiyatı hakkında herhangi bir bilgi servis edilmiş değil. Bununla birlikte bu akıllı telefona ait Çin’de her geçen gün yeni sızıntıların çıkmaya başlaması, bu telefonun tanıtım tarihinin bir hayli yakın olduğunu gösteriyor.

Asus ROG Phone 6, 5 Temmuz’da Küresel Olarak Piyasaya Sürülüyor