Xiaomi , çiplere yatırım yapıyor

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 5:05 pm

Xiaomi , çiplere yatırımını artırıyor.  Bu, ABD’nin Huawei Technologies’i hedef almasının ardından Çin’in yabancı teknolojiye bağımlılığı azaltma çabalarının bir parçası.

NikkeiAsia raporuna göre Çinli teknoloji devi, 2019 yılından bugüne kadar Çin merkezli en az 34 çip ile ilgili firmada hisselerini büyük miktarda artırdı. Ayrıca şirket, yarı iletkenlerle ilgili olmayan yaklaşık 25 diğer teknoloji donanım tabanlı firmaya da hisse ekledi. Şu anda, akıllı telefon üreticisi çip geliştirmelerini, çip ekipman üreticilerini, girişimleri ve hatta gelişmiş ekranları, kamera lenslerini ve otomasyonu ve hassas ekipmanları hedefliyor.

Özellikle, Xiaomi tarafından yapılan bu yatırımlar, daha rekabetçi bir teknoloji üretimi tedarik zinciri oluşturmak için Çin’in yol haritasına uygun. Başka bir deyişle, yabancı ileri teknolojiye olan bağımlılığını azaltmak ve kendi teknoloji endüstrisini güçlendirmek hedefleniyor. Şirket şu anda Çin’den hızla büyüyen bir firma ve küresel akıllı telefon pazar payı Apple gibi diğer devlerle rekabet ediyor.

xiaomi

Huawei, çeşitli ABD ticaret kısıtlamalarının hedefi olmuştu. Xiaomi bile Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddiasıyla benzer suçlamalarla karşı karşıya. Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun, “Xiaomi’nin yongalara yatırım yapmasının üzerinden yedi yıl geçti. Xiaomi’nin çip gelişiminde yalnızca küçük bir adımdır, ancak görüntü işleme kabiliyetimiz için bir dönüm noktasıdır. Xiaomi’nin çip hırsına giden yol uzun ve zorluklarla dolu, ancak bunu başarmak için sabrımız ve azimimiz var. ” şeklinde konuştu. Diğer Çinli şirketler de, ABD’nin Huawei’nin birincil yonga tedarikçisi TSMC’ye erişimini kestiği geçen yıldan bu yana yonga gelişimini artırmak için benzer çabalar gösteriyor.

Xbox Store Bahar İndirimi başladı!