Xiaomi, beğenilen uygun fiyatlı Android telefon modelini güncelledi

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:50 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:49 am

 Xiaomi, uygun fiyatlı telefon kategorisinde ilgi gören modelini bu sene de kullanıcılarla buluşturmak istemiş.Redmi 10’nun 2022 versiyonuyla tekrar karşımızda.

2022 versiyonu diyoruz ama, bu telefonun önceki versiyonla hemen hemen aynı olduğunu başta söylememiz lazım. Tasarımdan tutun da pek çok teknik detaya kadar hemen her şey aynı. Ufak tefek birkaç farklılıktan bahsetmek gerekirse…

Örneğin, geçen sene satışa sunulan modelde, çift sim + microSD tepsisi vardı. Bu yeni modelde ise sim + hibrit kullanım tepsisi var. Yani 2 sim ya da 1 sim + 1 microSD kart kullanılabiliyor. Geçen sene çıkan modelin 6GB RAM’li versiyonu da bulunuyordu, yeni modelde ise bu versiyon yok.

Redmi 10

8.92mm kalınlıktaki telefon, 181 gram ağırlıkta. Çoğu zaman tek elde kullanıma uygun, avuçta rahat bir tutuş hissi sağladığını söyleyebiliriz. Ürünün kutusunda koruyucu şeffaf kılıf da bulunuyor ve daha temiz ve sağlam kullanım için bu kılıfı kullanmanızı öneriyoruz. Telefonun arka tarafında en dikkat çekici detay olarak, dışarı doğru hafif çıkıntılı tasarlanmış dörtlü kamera sistemini gösterebiliriz. Parmak izi okuyucu sensör, sağ yan taraftaki fiziksel tuşa yedirilmiş ve iyi çalışıyor.

Çoğu telefonda alt kısımda görmeye alışık olduğumuz 3.5mm kulaklık girişi ise, telefonun üst tarafında bulunuyor. Kutudan kulaklık çıkmadığını belirtelim. Sevindirici bir detay ise, telefonun ikili hoparlör sistemiyle geliyor olması. Bu sayede çoğu kez kulaklığa ihtiyaç duymadan da güzel işitsel detaylar elde edebiliyorsunuz.

Redmi 10

Telefon, 6.5″ FHD+ DotDisplay ekrana sahip

Corning’in Gorilla Glass 3 koruma sistemiyle korunan bu ekran, dokunuşları hızlıca algılıyor ve yumuşak deneyimler sunuyor. 405ppi değerindeki ekranın dikkat çekici bir özelliği olarak ihtiyaca göre ayak uydurabilen AdaptiveSync özelliğinden söz edebiliriz. Örneğin, videolar izlerken 60Hz, oyun oynarken de 90Hz ekran tazeleme değerine erişerek daha akıcı görüntüler elde edebilirsiniz. Ekran, okuma modu özelliği sayesinde de gözleriniz için daha rahat deneyimlerin önünü açıyor.

İsterseniz kağıt dokusu ve siyah beyaz renk seçeneğiyle gerçekten kitap okuyormuş hissini bir nebze de olsa yaşayabilirsiniz.

Redmi 10

MediaTek Helio G88 ile geliyor

Redmi 10 2022, gücünü MediaTek Helio G88 çipsetinden alıyor. Geçtiğimiz sene temmuz ayında tanıtılan bu çipset, özellikle yumuşak görüntüleme ve fotoğrafçılık tarafında pek çok seçenek sunmayı hedefleyen bir çipset. 12nm olarak üretilen çipsetin bünyesinde, 1.5GHz değerde çalışabilen 6 tane Cortex A55 çekirdeği ve 2GHz değerde çalışabilen 2 tane Cortex A75 çekirdeği bulunuyor. Bu detaylara 4GB LPDDRX RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. İsterseniz microSD kart da kullanabilirsiniz.

Android 11 işletim sistemiyle gelen telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Ek olarak, Facebook, Netflix, Spotify ve TikTok gibi popüler uygulamaları da ön yüklü olarak sunuyor. Deneyimlerimiz esnasında iyi bir performansla karşılaştık. Hem arayüz akıcı hem de uygulama çalıştırma performansı tatmin edici düzeyde. Ek olarak, Call of Duty Mobile gibi bir oyunu da akıcı görsellerle ve akıcı ısınma faktörü olmadan deneyimleyebildik. İkili hoparlör sistemi, bu tip deneyimlerde de tatmin edici sonuçlar verebiliyor.

Redmi 10

50+8+2+2MP kamera sistemi

Bildiğiniz gibi, günümüzde hemen her telefonda çoklu kamera sistemine yer veriliyor ve bu sayede hem portre hem de geniş açılı çekim gibi popüler modların kullanılabilmesi amaçlanıyor. Bu, Redmi 10 2022’de de geçerli. Ürünün 50MP ana kamerası, f1.8 açıklık değerine sahip. Bunun anlamı, düşük ışık koşullarında dahi iyi detaylar yakalayabiliyor olması. Yine de, en iyi performansını tahmin edeceğiniz gibi gün ışığında sergiliyor.

8MP ultra geniş açılı kamera, hep söylediğimiz gibi manzara çekimleri ve kalabalık çekimler için ideal. Bu kamera da daha iyi renkler ve daha net detaylar için iyi ışık koşullarında ön plana çıkıyor. Ultra geniş açılı kamerayı, 1080p 30FPS video çekim tarafında da kullanabiliyorsunuz. Objeleri yakın plandan fotoğraflayabilmeniz için makro çekim modu da unutulmamış. Arka kamera sistemi 1080p 30FPS video çekim, hızlı video çekim ve ağır video çekim gibi özellikler de sunuyor.

Ön tarafa baktığımızda ise, 8MP değerde selfie kameramız var. HDR ve portre çekim modu gibi özellikler bu tarafta da var ve iyi ışıklı ortamlardaki çekim performansından memnun kaldık. Ek olarak, ön kamerayla da hızlı video çekimi yapabilir, kısa video çekim modunu kullanabilirsiniz.

18w hızlı şarj desteği sunuyor

Ürünü kutuda beraberinde gelen 22.5w hızlı şarj adaptörüyle şarj edebiliyorsunuz. Böylece hızlı şarj için ayrıca adaptör satın almanız gerekmiyor. Ürün, tek şarj ile normal kullanımda 2 güne erişebiliyor. Yoğun kullanımda da tek günü rahatlıkla geride bırakabilirsiniz.

Ek olarak, telefonun 9w kablolu ters şarj özelliği olduğunu da belirtelim. Yani destekli başka mobil cihazları da şarj edebilirsiniz. Telefonumuzun Bluetooth 5.1 ve 5GHz Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini barındırdığını ve bir kulaklık yardımıyla FM Radyo özelliğini deneyimleyebileceğinizi de ekleyelim.

 İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız