Xiaomi ABD ambargosu için önlem alıyor

Yayın tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 2:46 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 2:46 pm

 Xiaomi ABD ambargosu ile ilgili siyasetin ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu nedenle şirket, en ufak bir yaptırımda bile ayakta kalabilecek donanıma sahip olmak istiyor.

Xiaomi ABD ambargosu için önlem alıyor. Hatırlayacağınız üzere 2019 yılı içerisinde Huawei şirketine büyük bir ambargo uygulandı. Bu olayın hemen ardından Huawei neye uğradığını şaşırdı ve satış gelirlerinin azalacağı yönünde açıklamalar yapıldı. ABD şu anda Çinli şirketlere büyük baskılar yapıyor ve diğer kuruluşların da Huawei gibi olmaları söz konusu.

Çinli teknoloji şirketlerini en çok kaygılandıran konu Android işletim sistemini kullanamamak. Elinizdeki akıllı telefon Android tabanlı ise, Google şirketinin vereceği kararlar sizler için çok önemli demektir.

Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon şirketinin Android lisansı iptal edilirse, telefon açılmaz. Bu nedenle Android gibi yazılımların son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bunun farkında olan Xiaomi, kendi yazılım sistemini geliştirmek istiyor. Ancak bir yandan Harmony OS gibi önemli bir projeye de katkıda bulunacak gibi görünüyor.

Sadece akıllı telefon değil, aynı zamanda çeşitli teknolojik ürünlerde üreten şirket, Huawei ile aynı kaderi paylaşmak istemiyor. Bu nedenle kuruluş çok daha önceden gelecek planlarını yapmaya başladı. Böylece şirket işini sağlama alacağını düşünüyor. Xiaomi muhtemelen ilk etapta Harmony OS işletim sistemine destek verecek. Ancak ilerleyen zamanlarda, kendi işletim sistemini yapacak.

Oppo A9 2020 kamera performansına örnek fotoğraflarla bakıyoruz