Xiaomi 2021’in ikinci çeyreğini rekor artışla tamamladı

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 3:16 pm

Özellikle Huawei’nin pazarda kan kaybetmesiyle birlikte Xiaomi önemli bir çıkış yakalamıştı. Avrupa pazarındaki müşteri kitlesini gün geçtikçe genişleten Çinli şirket, 2021’in ikinci çeyreğini rekor artışla tamamladı.

Canalys tarafından paylaşılan verilere göre Xiaomi 2021’in ikinci çeyreğinde pazar payını yüzde 83 oranında arttırarak yüzde 17’lik pazar payına erişti.

Bu sonuçla yüzde 19’luk pazar payına sahip olan Samsung’un hemen arkasında yer alan Xiaomi, çok önemli bir başarıya ulaşmış oldu.

Xiaomi

Eğer Çinli üretici, pazar payını bu şekilde arttırmaya devam ederse kısa süre sonra Samsung’u da devirecektir. Hatırlanacağı üzere Huawei de kısa süre önce Samsung’u devirmeye hayli yaklaşmıştı. Hatta bir çeyrek sonrasında Huawei en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren isim olmayı başarmıştı.

Şimdi aynı şey Xiaomi için geçerli diyebiliriz. Xiaomi’nin özellikle Latin Amerika ve Afrika’da muazzam bir büyüme yakaladığı belirtiliyor. Latin Amerika satışlarını 4 kat arttıran Çinli şirket, Afrika’da da yüzde 150 oranında bir büyüme yakalamış durumda. Bakalım Çinli üretici önümüzdeki süreçte bu başarısını devam ettirebilecek mi? Bunu zamanla göreceğiz. Sonuçta Samsung’u zirveden indirmek çok da kolay olmayacaktır.

Redmi 9T: Büyük ekranlı, 6000mAh pilli telefon!