Xiaomi 12S Pro’nun özellikleri, tanıtımdan önce resmiyet kazandı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 12:34 pm

Xiaomi, son zamanlarda dur durak bilmeden yeni cihazlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. En son Xiaomi 12 serisiyle adından bahsettiren ve halen de zaman zaman üzerinde çalıştığı modellerle bu seriye katkı yapmayı sürdüren Çinli şirket, bugünse yeni bir seriye geçiş yapıyor.

 

Aslında Xiaomi 12 serisinin bir yan kolu şeklinde tasarlanan Xiaomi 12S serisinde en az 3 farklı modelin bulunacağı düşünülürken, bu modellerden en ünlüsü ise Xiaomi 12S Ultra olacak. Bildiğiniz üzere kısa bir süre öncesine kadar 12 serisine ait bir model olarak satışa sunulacağı düşünülen Ultra modeli, son anda konum değiştirerek 12S serisine dahil olmuştu.

 

Xiaomi 12

Xiaomi tarafından bugün (4 Temmuz) resmen tanıtılması beklenen yeni serinin güçlü modellerinden Xiaomi 12S Pro’nun teknik özellikleri ise, lansmana saatler kala bizzat Çinli şirket tarafından doğrulandı.

Çinli şirket tarafından onaylanan özelliklere göre Xiaomi 12S Pro, 6,73 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğünde AMOLED ekranla karşımıza çıkacak. Gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden alan 12S Pro’da ayrıca 50MP + 50MP + 50MP olmak üzere üçlü bir kamera kurulumu yer alacak.

 

Sahip olduğu 120W hızlı şarj teknolojisi sayesinde bataryasının tam dolumunu 20 dakikadan kısa bir süre içerisinde yapabilecek olan Xiaomi 12S Pro’nun satış fiyatı hakkında ise şimdilik bir açıklama yapılmadı.

Hacklenen Tesla Model S Plaid hız rekoru kırdı