Xiaomi 12 Pro : Android pazarının dengelerini değiştirecek

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 2:33 pm

Xiaomi, yeni nesil amiral gemisi modeli Xiaomi 12 Pro’yu ülkemizde de satışa sundu. Yakın zamana kadar daha uygun fiyatlı ve performanslı modeller hazırlayan şirket, Xiaomi 12 Pro ile uygun fiyatlı olmayan amiral gemisi ile karşımızda.

Xiaomi 12 Pro tasarım detaylarına bakıldığında, yumuşak hatların ön planda olduğunu ve çoğu kez tek elde kullanıma uygun zemin oluşturduğunu görüyoruz. Yine de, daha temiz ve güvenli kullanım için beraberinde gelen şeffaf kılıfı kullanmanızı öneriyoruz.

Tabii tasarım hatları tarafında, özellikle arka taraftaki çıkıntılı tasarlanan ana kamera sistemi dikkatleri üzerine topluyor. Güçlü olduğu bir gerçek, ama ürünü masaya ya da sert bir zemine konumlandırırken dikkatli olmanızı öneriririz. Kamera sistemine zarar vermek istemezsiniz, değil mi?

Type-C bağlantı noktası bulunan telefon, 3.5mm kulaklık girişine yer vermiyor. Bunu da belirtelim. Dolayısıyla bu ürünle kablosuz kulaklıklar kullanmanız ideal. kulaklık kullanmak istemediğiniz anlarda ise, dörtlü hoparlör sistemi sizi memnun edecektir. Zaten ses tarafında Harman Kardon ile çalışma gerçekleştirildiğini de söylememiz lazım.

Xiaomi 12 Pro

Amoled DotDisplay ekran teknolojisi

6,73 inç değerdeki ekran, 20:9 görüntüleme sunabiliyor ve 3200 x 1440 çözünürlük sunuyor. 522ppi değerini de sunabilen ekran, aynı zamanda içerik türüne göre 120Hz tazeleme değerine kadar erişerek detayları akıcı, net bir şekilde gösterebiliyor.

HDR10+ ve Dolby Vision gibi teknolojileri de bünyesinde barındıran telefon, video servislerde abonelikleri olanlar, YouTube’da yüksek çözünürlüklü videoları izlemekten hoşlananlar için sevindirici. Daha canlı renkler, daha akıcı ve net görüntüler mümkün.
Güneş ışığı modu ve uzun süreli deneyimlerde gözlerin zarar görmemesi için okuma modu var mı derseniz, evet, var.

Peki dayanıklılık tarafında ekstra bir dokunuş var mı derseniz, evet, o da var. Ürün, Corning’in en güncel ekran koruma teknolojisi Gorilla Glass Victus ile geliyor. Böylece hafif darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı konumda yer alıyor.

Yanlardan kavislendirilmiş hatlara sahip olan ekran, en ufak dokunuşları dahi algılayabiliyor ve nemli parmaklarla da kullanılabiliyor.

En güncel çipset

Qualcomm’un Snapdragon 8 – jenerasyon 1 çipsetiyle gelen ürün, tam anlamıyla bir performans canavarı. 12GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 destekli 256GB dahili depolama, verilerin yüklenmesi, kopyalanması ve açılması gibi işlemlerde yüksek hız anlamını taşıyor. Daha basit tabirle, cihazınızda yüksek performanslı RAM’ler ve SSD performansı sunan depolama faktörü mevcut. Ürün, Geekbench 5 testlerinde tek çekirdekte 1188 puan elde ederken, çift çekirdekte de 3495 puanı elde etti.

Xiaomi 12 Pro’nun kullanımı kolay, akıcı bir arayüzü var. Aynı zamanda Facebook, TikTok, Spotify ve Netflix gibi popüler servislerin ön yüklü olarak geldiğini de belirtelim. “Peki oyun çalıştırma performansı nasıl?” diye soruyorsanız, bu soruya da Call of Duty ve PUBG gibi popüler oyunlarla cevaplar verelim. Sonuçta en güçlü çipsetlerden bir tanesine sahip bu telefon.

Xiaomi 12 Pro

Aslında bu iki oyun, orta seviye telefonlarda da iyi performans sunabiliyor. Xiaomi 12 Pro gibi üst seviye telefonlarda elde edilen farklar ise, daha iyi grafikler ve daha akıcı detaylar olarak beliriyor. Bu sayede yalnızca “Oyun çalışsa yeterli, grafikler önemli değil” gibi “daha mütevazi” diyebileceğimiz düşünce şekli ortadan kalkmış oluyor.

PUBG Mobile, bu telefonda UHD grafik kalitesinde ve aşırı yüksek kare hızı değerinde çalışabiliyor. Bu, ortaya çok az mobil oyuncunun deneyimleyebildiği grafik kalitesini çıkarıyor. Sanki taşınabilir bir oyun konsolunda oyun oynuyormuşçasına…

Aynı şekilde, Call of Duty de çok yüksek grafik ayarları ve maksimum kare hızı seviyesinde, akıcı detaylarla deneyimlenebiliyor. Emin olun görsel kalitenin yükselmesi, oyunlardan alacağınız keyfi artıracaktır.

 

50MP üçlü kamera sistemine sahip

50MP değerde geniş açılı kameramız, f1.9 açıklık değerine sahip. Bunun anlamı, düşük ışıklı ortamlarda da iyi renkler ve net detaylar yakalayabiliyor olması. Aynı zamanda OIS desteği de var. Bu sayede, hareketli çekimlerde bile net detaylar elde edebilirsiniz.

50MP değerdeki ultra geniş açılı kameramız ise, manzara çekimleri ve kalabalık çekimler için ideal. Bu kameranın diğer pek çok ultra geniş açılı kameraya kıyasla farklı, kumlanma gibi can sıkıcı detayları azaltarak daha net fotoğraflar çekebiliyor olması.

50MP telefoto kamera da f1.9 açıklık değerine sahip ve üçlüyü tamamlayıcı nitelikte.
Ürün, fotoğrafçılık konusunda gerçekten iddialı ve tatmin edici sonuçlar sunuyor. Değinmek istediğimiz bir başka nokta ise, video çekim modları…

Xiaomi 12 Pro, 4K 60FPS değerde video çekimleri gerçekleştirebiliyor ve ortaya güzel sonuçlar çıkarıyor. Hatta ürün, 8K 24FPS değerde videolar dahi çekebiliyor! Günümüzde 8K çözünürlüklü içerikler ve bunları oynatabilecek medya yelpazesi çok geniş olmayabilir, ama bunu geleceğe yönelik bir yatırım olarak görebiliriz. Gerçekten heyecan verici bir özellik bu.
Öte yandan, gerek hızlı, gerek ağır çekim modları sayesinde kullanıcılara zengin deneyimler sunulabiliyor. Hatta ağır video çekim modunda sunulan seçenekler, diğer pek çok telefon modeline kıyasla çok daha zengin ve işlevsel.

Bir de, önceki pek çok Xiaomi modelinde de gördüğümüz çift video modundan söz etmek istiyoruz. Bu modu aktifleştirdiğinizde, hem ön hem de arka kamera aynı anda devreye giriyor ve böylece eğlenceli vloglar ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Ön tarafa geldiğimizde ise, 32MP değerde selfie kamera konumlandırılmış. Burada dikkatimizi çeken özellik, 60FPS değerde 1080p video çekim detayının sunulması. Ek olarak, temel hatlarıyla hızlı video çekim ve ağır video çekim modlarının olması da sevindirici.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız