Xbox üç oyun stüdyosu almaya devam edecek

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 13 Haziran 2021 Pazar 11:21 pm

Microsoft, oyun pazarındaki varlığının arttırmak için oldukça yoğun bir şekilde çalışıyor. Xbox Games stüdyoları, Xbox hayranları ve Windows kullanıcıları için oyunlar üreten etkileyici bir yan kuruluş-yeni bir stüdya edinme konusunda daha önce birçok atılım yapmıştı, şimdi bunlara bir yenisini ekleme hazırlığında.

Uzun zamandır Japon oyun devi Sega’nın yakında Microsoft tarafından satın alınacağı söyleniyordu. Ancak, son söylentilerde Sega’dan hiçbir yerde potansiyel bir satın alma anlaşması olarak bahsedilmiyor. Son kaynaklara göre, dünyanın en büyük yazılım üreticisi sübvansiyon stüdyolarını artırdı. Xbox’ın halihazırda 23 stüdyosu var ve şimdi şirket, sayıyı 23’ten 26’ya alarak 3 tane daha aldı.

Xbox Games

 

Ancak Microsoft bu haberi henüz doğrulamadı ve yine de bunlar sadece söylentiler ve spekülasyonlar yapılıyor. Kaynaklara göre Xbox ‘a katılacak yeni stüdyolar IO Interactive ve Avalanche.

IO Interactive, Hitman serisinin arkasındaki stüdyo ve daha önce Square Enix’e aitti. Avalanche Studios şu anda Nordisk Film’e ait, ancak Microsoft’un yeterince cazip bir teklifi masaya yatırması zor olmayacak. Just Cause serisini ortaya çıkaran şirkettir . Yeşil tarafa geçtiği söylenen stüdyo ise Crytek. Her üç stüdyo da XboxGame Studio serisine çok iyi uyuyordu.

ancak son söylentiler, Kojima Productions’ın Xbox ile yakın çalıştığını da gösteriyor. Ve elbette, Sega’nın satın alınma sürecinde olduğu gerçeğini basitçe göz ardı edemeyiz. Görünüşe göre yakında Xbox ailesine daha fazla ekleme görmeyi bekleyebiliriz.

Windows 10 için bitiş tarihi belli oldu