Xbox Series X zamlı fiyatı ile satışta

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 4:16 pm

Oyun konsollarını bitiren hamle. Xbox Series X Türkiye fiyatı daha çıkmadan zamlandı. 7.499 TL’lik ilk sızan fiyatı mumla arar oldu!

Kurlardaki anormal artış ve ek verginin söz verildiği gibi yüzde 50’den yüzde 20’ye inmemesi, Microsoft Türkiye’nin yeni fiyatlandırmaya gitmesine neden oldu. Xbox Series X Türkiye fiyatı geçtiğimiz haftalarda 7.499 TL olarak belirlenmişti. Ancak bu ek verginin yüzde 20 olacağı düşünülerek belirlenmişti. Bugün ise yeni fiyat belirlendi ve konsolun ön satışı resmi olarak başladı.

 Xbox Series X

Xbox Series X için 9.299 TL ve Xbox Series S için ise 5.399 TL fiyat belirlenmiş durumda. Ekstradan düz kol satın almak isterseniz ise 999 TL ödemeniz gerekecek. Oyun fiyatları? O konuya hiç girmeyelim yeni nesilde oyunlar 800 TL bandının üzerine çıkacak. Uzun lafın kısası Türkiye’de konsol oyunculuğu tamamen bitmiştir. 9.299 TL’ye RTX 2070’li taş gibi sistemler bulunuyor. Hem de oyun fiyatları Steam ve Epic Games’te konsolun yarısından daha ucuz.

Yaklaşık 10 yıldır konsol oyuncusu biri olarak, bu yıl yeni nesile bu fiyatlardan dolayı geçmenin mantıklı olmadığını söyleyebiliriz. Bu fiyata çıktığınızda PC toplayıp hem oyunlar konusunda hem daha az harcama yapabilir hem de daha yüksek grafik ve FPS değerleri ile oyun oynayabilirsiniz.

Xbox Türkiye, Twitter’da bu fiyatlardan sonra ağır bir şekilde eleştiriliyor. Eğer firmalar Türkiye’ye özel yerelleştirme yapmaz ise barınmaları artık çok zor. Amerika ve tüm Avrupa ülkelerinde saniyeler içerisinde biten Series X stokları Türkiye’de bitmeyecek. Hatta çok ama çok az satış gerçekleştirecek.

Bu fiyatlardan sonra PlayStation 5’in fiyatının da bu seviyede olacağını söyleyebiliriz. 9.000 TL’ye konsol almak mı?

Apple’a korku salan Microsoft Surface Pro X (2020) tanıtıldı!