Xbox Series X vs PlayStation 5

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2020 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 8:31 pm

Yeni nesil konsolların satışa sunulmasına az bir süre kaldı. Bu esnada Valve patronu Gabe Newell’ın da Xbox Series X ve PlayStation 5  konusunda söyleyeceği bazı şeyler var.

Gabe Newell, video oyun dünyasının en önemli isimlerinden bir tanesi. Valve’ın patronu Newell, geçtiğimiz günlerde Newshub kanalına konu oldu ve kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Şüphesiz bu sorular arasında en çok dikkati çeken, PlayStation 5 ve Xbox Series X yeni nesil konsol savaşlarıydı.

 Xbox Series X

Newell, “Sizce hangisi daha iyi, Xbox Series X mi yoksa PlayStation 5 mi?” sorusuna, “Xbox Series X” cevabını verdi ve ekledi:

“Geliştirme süreçlerimiz ve çalışmalarımızın büyük kısmını PC’lerde gerçekleştiriyoruz, ama bu iki cihazdan birini seçmek gerekirse, Xbox’ tercih ederim.”

“Gabe Newell, eski bir Microsoft çalışanı ve bu sebeple Xbox’ı tercih etmiştir,” diye düşünenler olabilir. Ancak bunun pek de gerçeği yansıtmadığını belirtelim. Zira Newell gibi geliştiriciler, “platformda rahat çalışabilme ve rahat geliştirme imkânlarına” önem veriyor. Bu sebeple de yıllardır PC’yi ilk tercih olarak belirliyorlar.

Hatırlayanlar olacaktır, Valve, PS3 ve X360 konsollar piyasadayken konsollara mesafeli yaklaşmış, PS3’te oyun hazırlamanın zorluklarından söz etmişti. Yine de, sonrasında çoğu Valve oyununu bu platformlarda görmüştük

Gabe Newell, bir süredir ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Yeni Zelanda’da yaşıyor. Tatil amaçlı planlanan bu gezi, kovid-19 salgınının ciddi boyutlara ulaşmasıyla planlanandan biraz daha uzadı. Yine de bundan şikayet etmedi ve programda kendisine sorulan “Bir milyarder olarak, büyük para ödeyerek son aldığınız şey neydi?” sorusuna da “Yeni Zelanda tatili” yanıtını verdi.

Logitech M590 Multi-Device Silent mouse incelemesi