Xbox Series (X ve S) satışları, selefi olan Xbox One’ı geride bıraktı

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 3:12 pm

Konsol denildiğinde akla yıllardır Xbox mı PlayStation mu sorusu beraberinde  gelir. Ancak haberimize konu olan rekabet, bu defa Xbox ve PlayStation arasında değil, Xbox Series ile Xbox One arasında geçiyor.

 

Ünlü araştırma ve analiz sitesi VGChartz tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Microsoft’un en son piyasaya sürdüğü oyun konsolunun bir önceki modelinden daha iyi bir satış performansı yakaladığını gösteriyor. Öyle ki rapora göre Xbox Series adı altında 2020 yılının Kasım ayında satışa sunulan Xbox Series X ve Xbox Series S modelleri bugüne kadar toplam 13,87 milyon adet satmayı başardı.

 

Xbox

Microsoft’un önceki oyun konsolu olan Xbox One ise, aynı süre zarfında yani satışa sunulduğu ilk 17 aylık süre içerisinde 11,48 milyon adetlik bir satış performansı göstermişti. Tabi burada Xbox Series’in iki farklı model altında satışa sunulması ve özellikle Xbox Series S’in daha uygun fiyatlı olması gibi faktörler bu rekabette haksızlık yapıldığı şeklinde yorumlanabilir.

Ancak otoritelerin birleştiği temel konu, Xbox Series tek bir model olarak sadece Xbox Series S’i satışa sunması halinde de yine en az bu kadarlık satış rakamlarına ulaşacağı oluyor. Hal böyle olunca da gönül rahatlığıyla Xbox Series’in şu an için Xbox One’dan daha iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliyoruz.

Bu kez de 182 milyon dolarlık bir kripto para soygunu gerçekleşti