Xbox Series X şimdiden pek çok ülkede tükendi

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 4:41 pm

Hem Sony, hem de Microsoft yeni nesil konsollarını kısa süre önce satışa sundu. Bilindiği üzere Microsoft bu nesilde Series X ve S olmak üzere iki farklı konsol satışa sunarken, Sony ise PS5’in digital ve disk sürücülü iki farklı versiyonunu satışa çıkardı.

Temelde baktığımızda Microsoft’un konsolları arasında donanım ve güç farkı bulunurken, Sony konsollarında ise tek fark disk sürücüsü.

Genel beklenti PS5’in Microsoft konsollarından çok daha parlak bir çıkış yapmasıydı. Fakat beklenildiği gibi olmadı. Microsoft’un yeni nesil konsollarının da adeta yok sattığı ortaya çıktı.

Xbox Series S

Xbox Series X stokları şimdiden tükendi

Microsoft’tan yeni nesil konsollarla ilgili yapılan açıklamada stokların pek çok ülkede tükendiği belirtildi. Yenilenen stokların bile şimdiden ön sipariş ile satın alındığını belirten Microsoft yetkilileri bu stok sıkıntısının Nisan ayına kadar devam edeceğini vurguladı.

Ülkemizdeki duruma baktığımızda ise mevcutta bir stok sıkıntısı var gibi görünmüyor. Pek çok teknoloji mağazası Series X siparişi için Aralık’ın ilk haftasını teslimat tarihi olarak gösteriyor.

Xbox Series S ise pek çok teknoloji mağazasında direkt olarak satılmakta. Yani hemen şimdi gidip bir tane Series S satın alabilirsiniz. Ama Series X için Aralık ayının ilk haftasına kadar beklemeniz gerekecek.

Microsoft Xbox Game Pass’e yoğunlaşacak