Xbox Series X / S sonunda satışta

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 7:00 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 1:06 pm

Microsoft’un yeni nesil konsolları Xbox Series X ve Series S nihayet Türkiye’de de satışa çıktı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Microsoft bir süredir yeni nesli konsolunun satış hazırlıklarını sürdürüyordu. Hatırlanacağı üzere önceki nesildeki Xbox One Türkiye’de çok geç satışa sunulmuştu.

Aslında konsol distribütörler aracılığıyla çıkışından kısa bir süre sonra ülkemizde satışa çıktı. Fakat Microsoft Türkiye garantili konsolun ülkemizde satışa çıkması hayli gecikmeli gerçekleşmişti.

Acaba aynı durumda Series X ve S’te de olur mu diye düşünürken Microsoft yeni nesil konsollarını dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkardı.

Aslında iki konsolda uzun süredir ön siparişteydi. PS5’in ön sipariş stokları hızlı bir şekilde tükense de Xbox Series X ve S tarafında stok sıkıntısı çok fazla yaşanmadı.

Nitekim geçtiğimiz gün itibariyle bu iki konsol da raflardaki yerlerini almış oldu. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Microsoft’un konsollarını teknoloji mağazalarında görmek de mümkün olacak.

İşin güzel yanı ise bu iki konsolu da teknoloji mağazalarında deneyimleme fırsatı bulacak olmamız. Bu gerçekten güzel bir tecrübe olabilir.

Elbette söz konusu konsol olduğunda fiyat da önemli bir etken. Hem Microsoft, hem de Sony yeni nesil konsollarını 8299TL’den satışa çıkardı. Açıkçası bu etiketin biraz yüksek olduğu söylenebilir.

PS5 çıkış oyunları kaç saat sürecek? İşte yanıtı