Xbox Series X PC’den daha ucuz

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 10:46 pm

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X , aynı performansı sunan PC’lerden daha ucuz olması ile dikkat çekiyor.

Birçok oyuncu hangisinin daha karlı olduğunu merak edecek. Oyun konsolu mu yoksa benzer performansa sahip bir bilgisayar mı? Konsol şimdilik oldukça ideal bir çözüm olarak gösteriliyor. Oyun fiyatları pahalı olsa da aynı donanımda bir PC toplamak oyunculara daha pahalıya patlayacak. PC’de gerçekleştirilen görev aralığı çok daha geniş. Ancak tam donanımlı bilgisayarların Xbox Series X konsolundan daha pahalı olduğu da ortada.

PS5 çıkış oyunları kaç saat sürecek? İşte yanıtı

Xbox Series X’in performansına sahip bir PC oluşturmak için; Ryzen 7 3700X seviyesinin sekiz çekirdekli iyi bir işlemcisine, PCIe’li bir SSD’ye para harcamanız gerekecek. Radeon RX 6800 ekran kartına eşdeğer performans sunan konsolun, maliyet açısından PC’ler ile kıyasalandığında ülkemizde bile daha uygun olduğu açıkça görünüyor.

Xbox Series X

Genel olarak, performans açısından Xbox Series X’e benzer bir bilgisayar oluşturmak zahmetli ve maliyetli olacak. Ancak bu maliyet PC cephesinde oyun fiyatlar ile telafi edilebiliyor. Eğer TV karşısında sorunsuz bir şekilde oyun oynamak istiyorsanız tabii ki de tercihiniz konsol olacak. PC cephesinde daha komplike bir yapı olduğu için oyunlarda sürekli sorunlar yaşayabilir ve güncelleme beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Xbox Series X teknik özellikleri

İşlemci Özelleştirilmiş AMD Zen 2
Ekran Kartı 8 çekirdekli 3.8 GHz hızında çalışan GPU (sabit hız)
GPU Mimarisi Özelleştirilmiş AMD RDNA 2
Teraflops 12.155 teraflops
RAM 16 GB GDDR6 / 320-bit
Bellek bant genişliği 10 GB @ 560 GB/s, 6 GB @ 336 GB/s
Depolama 1 TB NVMe SSD
SSD okuma/yazma 2.4 GB/s / 4.8 GB/s
Artırılabilir hafıza 1 TB NVMe
Ekstra depolama desteği USB 3.2 HDD
Optik sürücü 4K UHD Blu-ray
Video desteği HDMI 2.1 (4K/120 Hz, 8K, VRR)
Ses desteği Dolby Atmos, DTS:X, Windows Sonic
Portlar HDMI 2.1 3x USB 3.2, Ethernet, hafıza genişletme portu ve güç girişi