Xbox Series X korsana yenik düşebilir

Yayın tarihi: 28 Mart 2020 Cumartesi 4:10 pm - Güncelleme: 28 Mart 2020 Cumartesi 4:10 pm

Microsoft, Xbox 360’ta yaptığı hatayı bu nesilde de yani Xbox Series X  ürününde tekrar edebilir.

Microsoft, 2020’nin son çeyreğinde merakla beklenen yeni nesil konsolu Xbox Series X modelini satışa sunacak. En iyi ihtimalle 499 dolardan satışa sunulacak olan bu konsolun, çıkışında korsana yenik düşebileceği ortaya çıktı. Xbox 360 döneminde yaptığı hatadan dolayı korsana yenik düşen ve çok büyük zarar eden Microsoft, bu hatayı bir daha yapacak gibi görünüyor.

 Xbox Series X 

Aktarılan bilgilere göre Xbox Series X‘in grafik kaynak kodu hackerlar tarafından çalınmış durumda. Konsolun kaynak kodlarını ele geçiren hackerlar TorrentFreak ile yaptığı röportajda “her şeyi sızdırmayacaklarını” ifade etti.

Kaynak kodun kısmi olup olmadığı veya AMD’nin gelecekteki GPU’larının güvenliğini etkileyip etkilemeyeceği şimdilik bilinmiyor. Ancak Microsoft bu olaydan dolayı aşırı derecede endişeli olacak gibi görünüyor.

Şimdilik sızdırılan bu kaynak kodları ile hackerların konsolu kırıp kıramayacağı bilinmiyor. Ancak kaynak kodların hackerlar için büyük öneme sahip. Nintendo Switch’in ilk sürümlerinde donanımdaki açıktan faydalanılarak konsol kırılmıştı. Bu sefer Microsoft’un yeni nesil konsolu bu tip bir açık ile kırılabilir.

Ancak yazılım devi Microsoft bu olaydan önceden haberi olduğu için muhtemelen güvenlik yamaları ile konsolun kırılmasını engelleyecektir. Zaten Xbox sahibi olan biri neden konsolunu kırmak istesin ki? Game Pass gibi son 10 yılın gelmiş geçmiş en iyi oyun servisi var. Game Pass sayesinde konsola 100’lerce oyun yükleyebiliyorsunuz.

DOOM Eternal serinin satış rekorunu kırdı!