Xbox Series X hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 5:32 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 5:32 pm

 Xbox’ın patronu olan Phil Spencer, Twitter’daki profil fotoğrafını Xbox Series X ’in işlemcisi ile güncellemişti. Bu güncellemeden konsolun özellikleri hakkında bilgiler ortaya çıktı diyebiliriz.

Xbox Series X hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz nesillerde odluğu gibi bu nesilde de konsollara AMD güç verecek. TSMC’nin 7nm EUV süreci ile üretilen yonga seti ile gelecek olan yeni nesil konsollardaki güç savaşının galibi şimdiden belli olmuş gibi görünüyor.

Xbox Series X

Aktarılan bilgilere göre; Xbox Series X ’te 7nm EUV süreci ile üretilen Zen 2 mimarili işlemci yer alacak. RDNA mimarili Navi 2x grafik birimi ile gelecek olan bu konsol 10 ila 12 TFLOPS arasında bir güç sunacak.

PlayStation son 10 yılın en iyi oyununu seçti!

Mevutta dünyanın en güçlü konsolu olan Xbox One X’in 6 TFLOPS güç sunabildiğini ve buna rağmen PS4 Pro’dan kat kat daha güçlü olduğunu belirtelim. Ray Tracing yanı ışın izleme özelliğini donanım ile sağlayacak olan yeni nesil konsol, 8K çözünürlüğü destekleyecek.

Yeni nesil konsolların 4K çözünürlükte 60 FPS oyun deneyimi sunacağı kesinleşen bir şey. Ancak Xbox cephesi gözünü 8K’ya dikmiş durumda. Eğer Xbox cephesi 8K’da sabit 30 FPS sunabilirse, güç konusunda neslin lideri olabilir.

Ancak her şeyin güç olmadığını belirtelim. PlayStation’ın bu nesilde God of War, Death Stranding, Uncharted 4, Horizon Zero Dawn ve Marvel’s Spider-Man gibi muhteşem oyunlar çıkardığını, Xbox cephesinin ise elinin boş kaldığı unutmayalım.

<>
<>