Xbox One S ‘in fiyatı arttı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 6:44 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi 6:44 pm

Türkiye’de son 4-5 yılda yükselişe geçen oyun sektörü, aldığı darbeler ile yıkılmaya başladı. Kurlardaki yükselişleri acımadan fiyatlarına yansıtan firmalar, 500 TL’ye “Dijital” oyun satmaktan gram utanmamaya başladı. Şimdi de Xbox One S zam aldı.

Oyun fiyatlarından sonra şimdi de konsol fiyatlarında zamlar yapılmaya başlandı. Corona virüsü yüzünden herkesin evine kapandığı bu dönemde, PlayStation Türkiye Mega Mart indirimlerini ülkemizde uygulamamıştı. Tüm dünyada uygulanan bu indirimin Türkiye’deki oyuncular çok zenginmiş gibi uygulanmamasından dolayı oyuncular PlayStation cephesine tavır aldı. Xbox One S ile bu dönemde sıçrama yapması beklenen Microsoft, bugün yaptığı zamlar ile kendi ayağına sıktı.

Microsoft, geçtiğimiz yıl Blu-ray sürücüsü olmayan konsolu Xbox One S All Digital Edition‘ı satışa sunmuştu. Türkiye’de 1.600 TL bandında satılan bu konsol, indirimler ile 1.450 TL‘ye kadar satın alınabiliyordu. Ta ki bugüne kadar. Xbox Türkiye ekibi “Bahar İndirimi” yaptık deyip konsol fiyatlarına çaktırmadan zam yaptı.

Xbox One S

Türk oyuncuların Game Pass servisinden dolayı ilgi göstermeye başladığı One S‘e yapılan bu zam kabul edilmeyecek türden. Hem de bu zammı “Bahar İndirimleri” olarak sunulması ise Türk oyuncular ile resmen dalga geçmek.

Ülkemizde PlayStation karşısında pek popüler olmayan Xbox, ayağına gelen fırsatı talihsiz bir şekilde itmiş durumda. PlayStation Türkiye’nin indirim yapmamasından dolayı binlerce kişi Xbox’a geçmeyi düşünüyordu. Xbox Türkiye bu fırsatı, yaptığı zam ile sanki konsol satmak istemiyormuş gibi elinin tersiyle itmiş oldu.

Şimdi diyeceksiniz ki kurlar yüksek zam yapmak zorundalar. O zaman size Xbox için Arjantin ve PlayStation için ise Endonezya mağazalarını örnek gösterebiliriz. Bu iki firma gelir düzeyi düşük ülkelere özel fiyatlandırma uyguluyor. Ama iş bize geldiğinde kurlar yüksek zam yapmak zorunda kaldık oluyor.

Bu durum ne zamana kadar böyle gidecek bilinmez. Ancak bizden şimdiden söylemesi; yeni nesil oyun konsolları 5.000 TL‘nin altında olmayacağı gibi 500 TL’lik dijital oyun fiyatları da 650-700 TL‘ye kadar çıkacak.

Zoom nedir? Nasıl kullanılır? Güvenli mi?