X, New York Times’a torpil geçiyor

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 8:40 pm

NewsWhip’ten elde edilen veriler, New York Times web sitesiyle bağlantılı halka açık gönderilere katılımın Temmuz ayı sonundan bu yana önemli ölçüde düştüğünü gösterdi. Görünüşe göre X biraz torpil geçiyor.

CNN, Washington Post ve BBC gibi diğer haber kuruluşları katılımda benzer düşüşler görmediği için bu, görünüşe göre NYT’ye özgü bir sorun. Rapora göre New York Times’ın Facebook ve diğer sosyal medya platformlarındaki erişimi değişmedi. Ek olarak, eski Başkan Barack Obama’nın NYT bağlantılarını içeren son tweetleri, diğer tweetleriyle karşılaştırıldığında daha az etkileşim gördü. Örneğin Obama sağlık masraflarıyla ilgili makaleler paylaştığında gönderileri 800.000’den az kullanıcıya ulaşıyordu. Gönderilerinin çoğu minimum 10 milyon kullanıcıya ulaşıyor.

New York Times

 

İlginizi çekebilir: Facebook kurallarını çiğnemek takipçi sayısına bağlı: Torpilin böylesi görülmedi

Kullanıcı erişimindeki düşüşe tam olarak neyin sebep olduğu belli olmasa da bu, Elon Musk’un X’inin kullanıcı etkileşimini etkilediği ilk sefer olmayacak. Ağustos ayında X’in Mastodon, Bluesky, Threads, Substack ve tabii ki New York Times’a olan bağlantılara müdahale ederek bunların belirgin şekilde daha yavaş yüklenmesini sağladığı bildirildi. O zamanlar, etkilenen yüksek profilli web sitelerinin yalnızca Musk’un geçmişte halka açık olarak saldırdığı büyük isimler olduğu ortaya çıktı. Elon Musk Twitter üzerinde değişimler yaptığından beri sorun ardına sorun gelmişti, Tesla CEO’su çareyi artık platformun kimliğini tamamen değiştirmekte buldu ancak bu da çare olacak mı belli değil. Zira Threads şu anda dişli bir rakip.

Apple, Qualcomm’la anlaşmayı uzattı! 5G yongasının durumu ne olacak?